Türkiye genelinde yaşanan yüksek enflasyonun, her sektörde çalışanların ekonomik kayıplarını artırdığı bir dönemde, Türk-Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, kamu çalışanlarının mağduriyetine dile getirdi. Geylan, ilk 6 ay için yüzde 15 zam alacakları hatırlatarak, Haziran-Ekim arasında memurların yüzde 22,1 oranında kayıplarının telafisi için refah payı talep etti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın 2024'te memur ve memur emeklilerine yüzde 50'ye yakın zam yapılacağına dair açıklamalarını hatırlatan Geylan, enflasyon farkının bu zam içinde dâhil edilmesini eleştirdi. Geylan, enflasyon farkının gelir kaybının tazminatı olduğunu ve bu durumun kamuoyunu yanıltmamak adına açıkça ifade edilmesi gerektiğini vurguladı.

Sağlık Sen Bakanlık Şubesi’nin Açılışı Gerçekleştirildi Sağlık Sen Bakanlık Şubesi’nin Açılışı Gerçekleştirildi

Enflasyon Farkı Her Ay Maaşlara Yansıtılmalıdır

Geylan ayrıca, hükümet yetkililerinin ekonomik büyüme açıklamalarına atıfta bulunarak, kamu çalışanlarının hak ettiği payın artan milli gelirden sağlanması gerektiğini dile getirdi. Oransal artış ve enflasyon farkına ek olarak, her artış döneminde bir refah payının verilmesi gerektiğini belirten Geylan, "Çalışanları enflasyona ezdirmeyeceğiz" söyleminin içini doldurmak için enflasyon farkının her ay maaşlara yansıtılması gerektiğini ifade etti.