Sağlık Sen Genel Başkanı Semih Durmuş Antalya’da bir otelde düzenlenen Teşkilat Toplantısında Sağlık Bakanlığı’nın çıkardığı beyaz reform sonrası hekimlerin Bakanlığın hastanelerine dönmeye başladığını paylaştı.

Türkiye’nin nitelikli hekimler yetiştirdiğin altını çizen Genel Başkan Durmuş, bu doktorların ülkede kalması gerektiğini söyledi.

DİĞER ÜLEKERL HEKİMLERİMİZE GÖZ DİKMİŞ DURUMDA!

“Türkiye’nin kaliteli insan kaynağının yurt dışından talep gördüğünü” ifade eden Durmuş, “tüm dünyanın hekim ihtiyacı, sağlık çalışanı ihtiyacı var. Ülkeler, bu ihtiyaçlarını bir taraftan kendileri yetiştirirken bir taraftan da dışarıdan alıyor. Türkiye’nin hekimleri çok nitelikli olduğu için yurt dışındaki sağlık sistemleri Türkiye’deki hekimlere göz dikmiş durumda” şeklinde konuştu.

HEKİM MAAŞLARINDAKİ ADALETSİZLİK GİDİŞİ TETİKLEDİ!

Hekim maaşlarındaki adaletsizliğin hekimlerin yurtdışına gitmesinde etken olduğunu söyleyen Durmuş, Sağlık Bakanlığı’nın yaptığı son düzenlemelerle bunun önüne geçildiğini kaydetti.

TÜRKİYEDE DAHA ÖNCE GÖRÜLMEMİŞ RAKAM

Çeşitli nedenlerle Sağlık Bakanlığından istifa ederek özel sektör, özel muayenehane ya da yurt dışına çıkan hekim gruplarının istifa sonrası açıktan atama ile yaklaşık 6 bininin Bakanlığa geri döndüğünü söyleyen Durmuş, Türkiye tarihinde bu derece bir rakamın daha önce gerçekleşmediğini söyledi.

YURTDIŞINDA ÇOK RAHAT OLMADIKLARINI BİLİYORUZ

“Yurtdışına giden hekim arkadaşlarımızın Türkiye’ye dönmesi ve kamu sağlık hizmetine dahil olmaları gerekiyor” diyen Durmuş, “orada çok memnun olmadıklarını, çok rahat olmadıklarını biliyoruz. Yapmış olduğumuz görüşmelerde yurt dışındaki şartların Türkiye’den çok daha iyi olmadığını biliyoruz” diye konuştu.