İzmir Bayraklı Şehir Hastanesi’nin açılışının 17 Şubat 2023’te Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan aracılığı ile açılacağı bilgisi verilmişti. Fakat hafta sonu Erdoğan’ın hastanenin açılışını yapmayacağı belirtildi .Böylelikle açılışın 10 yılda 7.kez ertelenmiş olduğu görüldü.

Türkerler ve Gama Holding tarafından inşaatı yapılan 1 milyar 638 milyon TL olan ve 2 bin 60 yataklı şehir hastanesinin temeli ise 2013’te atılmıştı. 30 ayda inşaatın biteceği tarih verildi. 2015’te hastane için bu kez Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katıldığı bir temel atma töreni düzenlendi.

Ancak hastanenin açılışının gecikeceği ve 2018’de yapılacağı belirtildi. AK Partili milletvekilleri ve valilik açılış için 2019 tarihini verdi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ise inşaatın 31 Mayıs 2020’de bitirilmesinin planlandığını açıkladı. İnşaat bitmeyince hastanenin 2021 başlarında açılacağı bildirildi.

AK Parti İzmir İl Başkanı Ali Sürekli, inşaat süresince beş sağlık bakanının değiştiği hastanenin 29 Ekim 2021 tarihinde kesin olarak açılacağını söyledi. Ancak verilen tarih yine tutmadı. AK Partililer bu kez hedefi 2022 Şubat ayı olarak duyurdu. Son olarak AK Parti İzmir Milletvekili Necip Nasır, açılış tarihini 2023 olarak kesinleştirdi, 17 Şubat 2023’te Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açılacağı duyuruldu. Ancak hafta sonu İzmir’e gelecek olan Erdoğan’ın şehir efsanesine dönen hastanenin açılışını yapmayacağı öğrenildi.

MAAŞLARI ÖDENMEYEN İŞÇİLER İŞ BIRAKTI

Bayraklı Şehir Hastanesi inşaatında çalışan işçiler dün iş bıraktı. Yaklaşık iki aydır maaşları ödenmediği gerekçesiyle iş bırakan ve şantiye önünde eylem yapan işçiler, 'Ücret haktır gasp edilemez', 'İnşaat işçisi köle değildir' sloganları atarak taşeron şirket yönetimini protesto etti, maaşları ödenene kadar çalışmayacaklarını duyurdu.

Editör: Haber Merkezi