Sağlık Çalışanları Tepkili: Köpük Tabakta Sağlıksız Yemek! Sağlık Çalışanları Tepkili: Köpük Tabakta Sağlıksız Yemek!

Mayıs ayındaki dengesiz hava koşulları, hastalıkları da beraberinde getirirken, Bursa Şehir Hastanesi'ndeki poliklinikler dolup taşıyor. Tedavi için hastaneye gelen vatandaşlar, susuzluklarını gidermek amacıyla otomatları kullanıyor, ancak su fiyatları karşısında şaşkınlıklarını gizleyemiyorlar.

Otomat Önünde Sıra Bekleyen Vatandaşlar Tepkili

Otomat önünde su almak için sıra bekleyen vatandaşlar, yarım litrelik pet şişe suyun fiyatını görünce tepkilerini dile getirdi. Bazı vatandaşlar mecburiyetten su alırken, bazıları ise bu fiyattan su almayı reddetti. Hastanede bulunan bir vatandaş, su fiyatlarına isyan etti. 

Sehir Hastanesi Su Ucretleri 1

Çocuğu için su almak zorunda kaldığını belirten vatandaş,

Çocuğumu sabah doktora getirdim. Çok susadığını söyleyince otomatlara gittim. Fiyatları görünce kendi kendime 'Bir su bu kadar olur mu?' diye sordum. Çocuğu yalnız bırakamadığım için almak zorunda kaldım. Her şeyden kar edebilirsiniz ama su insan ihtiyacıdır. Bu fiyattan satılması etik mi? Bir an önce bu konu hakkında bir şey yapılmalı. Yazıktır, günahtır

dedi.

Bu tür yüksek fiyatlar, özellikle sağlık hizmetleri sırasında temel ihtiyaçların karşılanmasında vatandaşların zorlanmasına neden oluyor. Halk, su fiyatlarının makul seviyelere çekilmesi ve herkesin erişebilir olması için yetkililerden adım atılmasını bekliyor.