Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) İzmir Şubesi Eş Başkanı Başak Edge Gürkan, konuya ilişkin şikayetleri ve sağlık çalışanlarının dinlenme alanlarındaki durumu değerlendirdi.

Mola Alanını Psikiyatri Servisi Hastalarıyla Ortak Kullanıyorlar

Bayraklı Şehir Hastanesi'nde fizik tedavi ünitesinde çalışan sağlık personeli, mola alanlarını kullanırken tedirgin olduklarını belirtti. Bunun nedeni ise aynı binada yer alan psikiyatri servisi hastalarının da bu alanları kullanması. 

Gürkan, hastanedeki camlı dinlenme alanları, Midtown olarak adlandırılan bölgeler, kuleler arası koridorlar ve açık hava alanlarında bankların bulunduğunu belirtti. Ancak bu alanların psikiyatri hastalarının bulunduğu kliniğe yakın olması, çalışanlar arasında endişe yaratıyor.

Sağlık Çalışanlarının Talepleri

Gürkan, açıklamalarında şu noktalara dikkat çekti:

-Ortak Alan Kullanımı: Fizik tedavi ünitesi ve psikiyatri servisinin aynı koridorda bulunması, çalışanlar ve hastaların aynı bahçede bir arada olmasına neden oluyor.

Sürekli İşçilerin Tayin Yasağı Sorunu TBMM’de Sürekli İşçilerin Tayin Yasağı Sorunu TBMM’de

-Tedirginlik: Şu ana kadar herhangi bir olumsuz olay yaşanmamış olmasına rağmen, bu durum sağlık çalışanları arasında bir tedirginliğe yol açıyor.

-Düzenleme Talebi: Bayraklı Şehir Hastanesi Fizik Tedavi Hizmet Binası'nda çalışan personel, psikiyatri servisi hastalarıyla aynı mola alanını kullanmaktan duydukları rahatsızlık nedeniyle, bu alanda bir düzenleme yapılmasını talep ediyor.

Sağlık Çalışanlarının Güvenliği

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası, çalışanların güvenli ve rahat bir ortamda dinlenmelerinin önemine dikkat çekerek, hastane yönetiminden bu konuda adım atılmasını bekliyor.