Bakan Memişoğlu'nun Stratejik Planı: Sorunlar Listesi Açıklandı! Bakan Memişoğlu'nun Stratejik Planı: Sorunlar Listesi Açıklandı!

Bursa Şehir Hastanesi’nde yapılan operasyonda, Bursa Mali Suçlar Büro Amirliği ekipleri bazı medikal malzemeleri belge üzerinde kullanılmış gibi gösteren şebekeye operasyon düzenledi.

Medikal malzeme usulsüzlüğü

Bursa Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Mali Suçlar Büro Amirliği ekipleri, bir hastanede gerçekleştirilen ameliyatlar için temin edilen bazı medikal malzemelerin, belgeler üzerinde kullanılmış gibi gösterilerek bu ürünlerin satılarak kurumun zarara uğratıldığına dair bilgilere ulaştı. 

Yapılan araştırmaların ardından düzenlenen eş zamanlı operasyonda, bu şekilde haksız kazanç elde ettiği iddia edilen görevliler C.I. (38), D.B. (43), A.H.A. (40) ve C.G. (38) gözaltına alındı.

20 milyonluk malzeme ele geçirildi

Belirlenen adreste yapılan aramalarda, hastaneye ait olduğu tespit edilen 20 milyon lira değerinde tıbbi ürünler ele geçirildi. 

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğündeki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden D.B, A.H.A. ve C.I. "zimmet" ve "nitelikli dolandırıcılık" suçlamalarıyla tutuklandı. C.G. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.