Lale Akasoy, Bursa Şehir hastanedeki olayla ilgili kaleme aldığı yzısında, bazı tıbbi sarf malzemelerinin yurt dışına çıkarılmış olabileceği de öne sürdü. Akasoy, Araştırmalar ve soruşturmalar sürerken, ifadeler alınmaya devam ettiğini kaydetti.

Yeni Müfettişler Görevlendiriliyor

Sağlık Bakanlığı, konunun araştırılması için ilk etapta yalnızca bir müfettiş görevlendirmişti. Ancak olayın boyutu ve karmaşıklığı göz önüne alındığında, tek bir müfettişin bu yükü kaldırmasının zor olduğu anlaşıldı. Bu nedenle, Sağlık Bakanlığı yeni müfettişlerin gönderilmesi için harekete geçti. Önümüzdeki hafta içinde daha kapsamlı bir araştırma yapmak üzere yeni müfettişler Bursa Şehir Hastanesinde göreve başlayacak. İlerleyen süreçte merkezdeki bazı hastaneler de incelemeye alınabilir.

Bakan Koca Soruşturmayı Yakından Takip Ediyor

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın bu soruşturmaya büyük önem verdiği ve süreci yakından takip ettiği bildiriliyor. Sağlık kulislerinde, vurgunun ülke genelinde geniş bir ağa sahip olduğu, hatta bazı sivil toplum kuruluşları ve siyasilerin de işin içinde olabileceği iddiaları bulunuyor. Müfettiş takviyesi yapılmış olması, durumun ciddiyetini ortaya koyuyor.

İYİ Parti’den Soru Önergesi

İYİ Parti Bursa Milletvekili Selçuk Türkoğlu, geçtiğimiz hafta Şehir Hastanesindeki “Milyonluk Vurgun” ile ilgili Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına, Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca’nın yanıtlaması için bir soru önergesi verdi. Türkoğlu, başta başhekim Doç. Dr. Dursun Topal olmak üzere, yardımcılarının ve müdürlerin görevden el çektirilmesi gerektiğini belirtti. Bu adımın, soruşturmanın sağlıklı ilerlemesi açısından önemli olduğu ifade edildi.

Soruşturmanın Karmaşıklığı ve Süreci

Soruşturmanın karmaşıklığı göz önüne alındığında, sonuçlara ulaşmak aylar alabilir. Eğer müfettişler başhekim veya ekibiyle ilgili bir sorun tespit etmiş olsaydı, bakanlığa bildirilerek soruşturma tamamlanana kadar görevden el çektirilmeleri sağlanabilirdi. Ancak durumun karmaşıklığı nedeniyle süreç uzun zaman alacak gibi görünüyor.

Sağlık Çalışanları Tepkili: Köpük Tabakta Sağlıksız Yemek! Sağlık Çalışanları Tepkili: Köpük Tabakta Sağlıksız Yemek!

Gelişmeler yakından takip edilerek kamuoyuna bilgi verilmeye devam edilecek.