Yoğun Bakımdan Gelen Çağrı

Bir grup Bursa Şehir Hastanesi yoğun bakım hemşiresi, durumu detaylı bir şekilde aktardı.

Gelen mailde, hemşirelerin yaşadığı sıkıntılar ve çözüm önerileri Lale Akasoy tarafından açıkça ifade edildi:

"Lale Hanım iyi akşamlar... Biz Bursa Şehir Hastanesi yoğun bakımda çalışan hemşireleriz. Hastanemizin hemşire kadrosu dolu görünmesine rağmen, fazla mesailerimiz çok yüksek saatlerde çalıştırılıyoruz. Yoğun bakım gibi dikkat gerektiren bir yerde dinlenemediğimiz için hem kendi ruh ve beden sağlığımızı hem de hastaların sağlığını istemeden riske atıyoruz. Ya kadro açılmalı ya da torpili olup rahat alanlarda çalışan hemşirelerin sahaya çekilmesini istiyoruz. Yoğun bakım gibi bir yerde hem 24 saat çalışıp hem de +100 saat ve üstü çalışmak gerçekten çok zor. Yönetime mevcut listeyle işi döndüremediğimizi söylediğimizde eksik kişi çalışılması gibi saçma bir öneride bulundular. Belki sesimizi duyurursunuz diye yazdık. Şimdiden çok teşekkür ederiz iyi akşamlar..."

Yoğun Bakımların Önemi

Yoğun bakımlar, ciddi operasyon geçiren, kalp krizi yaşayan, yüksek tansiyon veya organ yetmezliği olan hastaların tedavi edildiği hayati birimlerdir. Bu ünitelerde görev yapan sağlık çalışanlarının fedakarlıkları, hastaların sağlığı ve iyileşmesi için kritik öneme sahiptir. Ancak mevcut durum, hemşirelerin motivasyonunu olumsuz etkileyen ciddi sorunlar yaratıyor.

Koç Holding’den Stratejik Yatırım: 7 Hastaneyi Daha Bünyesine Kattı Koç Holding’den Stratejik Yatırım: 7 Hastaneyi Daha Bünyesine Kattı

Torpilli Hemşirelerin Durumu

Hemşireler, torpilli olarak masa başı görevlerde çalıştırılan meslektaşlarına tepki gösteriyor. Arkasına bazı siyasetçilerin gücünü ve sendika desteğini alan, devletin bazı kurumlarında üst düzeyde çalışan eşlerinin makamı hürmetine masa başı görevlerde yer alan bu hemşirelerin, yoğun bakım ünitelerinde çalışmaları gerektiğini belirtiyorlar.

Hemşireler, kadro açılmasını veya mevcut torpilli hemşirelerin sahada aktif olarak çalıştırılmasını talep ediyor. Bu durumun acil olarak düzeltilmesi, hem sağlık çalışanlarının sağlığı hem de hastaların güvenliği için büyük önem taşıyor.