Hekim ve Diğer Sağlık Çalışanları Kamu Sağlık ve Sosyal Hizmetler Sendikası, konuyla ilgili bir açıklama yaparak durumu kınadı.

Sendikadan Tepki

Hekim ve Diğer Sağlık Çalışanları Kamu Sağlık ve Sosyal Hizmetler Sendikası, Sağlık Bakanlığı’nın gururla hizmete açtığı İzmir Şehir Hastanesi’nde, asistan hekimler dışındaki tüm personelin Nisan ayı nöbet ve ek mesai ücretlerinin yatırıldığını, ancak asistan hekimlerin nöbet ücretlerinin hala ödenmediğini belirtti.

Sendikanın X Platformu üzerinden yaptığı açıklamada, bu durumun yalnızca İzmir Şehir Hastanesi ile sınırlı olmadığı, Sağlık Bakanlığı ve Yükseköğretim Kurulu (YÖK) bağlı tüm sağlık kuruluşlarında benzer gecikmelerin yaşandığı vurgulandı.

“Hak İhlali ve Adaletsizlik”

Sendika, “Bayram öncesinde sadece asistan hekimlere yönelik yapılan bu durum, açık bir hak ihlalidir. Bu, İzmir Şehir Hastanesi’ne özgü bir sorun değil. Sağlık Bakanlığı ve YÖK’e bağlı tüm sağlık kuruluşlarında nöbet ücretleri ve teşvik ödemeleri sürekli olarak geciktirilmektedir” ifadelerini kullandı. Sağlık personelinin maaşlarının çok parçalı bir sistemle ödenmesinin büyük bir sorun teşkil ettiğini belirten sendika, nöbet ücretlerinin aylar sonra, teşvik ödemelerinin ise her ayın son haftasında ödenmesinden duyulan rahatsızlığı dile getirdi.

“Sağlıktan Tasarruf Edilmez”

Sendika, açıklamasında emekliliğe yansıyan tek kalem maaş taleplerini yineleyerek, Sağlık Bakanlığı’nın tasarruf tedbirlerinin sağlık personelinin emekleri üzerinden yapılmaması gerektiğini vurguladı. “Sağlıktan tasarruf edilmez” diyen Sendika, Sağlık Bakanı’na çağrıda bulunarak, bu tür uygulamaların sağlık personelinin motivasyonunu olumsuz etkilediğini ve sağlık hizmetlerinin kalitesini düşürdüğünü belirtti.