Samsun'da hayata geçirilecek olan bu yeni sağlık tesisleri, bölge halkının ağız ve diş sağlığı ihtiyaçlarının daha etkin bir şekilde karşılanmasına katkı sağlayacak.

Türkiye Sağlık Sektöründe Yatırımlarına Hız Kesmeden Devam Ediyor

Türkiye, sağlık sektöründe önemli yatırımlar yapmaya devam ediyor ve geçtiğimiz yıllarda koronavirüs salgını dönemindeki başarılarıyla dünya çapında tanınırlık kazandı. Aynı zamanda 21 yıllık dönemde yurt genelinde inşa edilen şehir hastaneleriyle de sektördeki çıtasını en üst seviyeye taşıdı.

Sağlık Bakanlığı, diş sağlığına yönelik diğer önemli yatırımlarıyla da dikkat çekiyor.  Hastanenin açılış günü merakla beklenirken, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan da hastane ile ilgili paylaşımlar geldi. Türkiye'nin sağlık sektöründeki bu güçlü yatırımları, ülkenin sağlık hizmetlerindeki ilerlemesine ve vatandaşların daha iyi sağlık koşullarına ulaşmasına büyük katkı sağlıyor.

koca-2

"Modern bir sağlık tesisi"

Bakan Koca, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:

Bafra Ağız ve Diş Sağlığı Hastanemiz çok yakında hizmete açılıyor. 53 ünitli diş klinikleriyle hizmet verecek olan 5 katlı hastanemiz, servis bölümü ve ameliyathanesiyle her türlü ileri tetkik ve tedavinin yapılabileceği modern bir sağlık tesisi. Hayırlı olsun.

Hastanedeki hizmetler

9 bin 549 metrekare kapalı alana inşa edilen ve 30 araçlık kapalı otopark ile 45 araçlık açık otoparkı bulunan hastanede yer alan klinikler şu şekilde:

53 diş kliniği, endodonti kliniği, çocuk kliniği, ağız diş ve çene cerrahisi kliniği, protez laboratuvarı, protetik diş tedavisi kliniği, diş eti hastalıkları kliniği, restoratif diş tedavisi kliniği.