Boşanan erkek eşin istediği özgürlüğe sahip olduğunu, her istediğini yapabildiğini ancak kadına bu hakkı vermek istemediğini dile getiren Dr. Ayşe Güneş, bir maldan daha kıymetsiz görüldüklerini üstelik hukuk karşısında da bu durumun böyle olduğunu ifade etti.

ÖLÜMLE TEHDİT EDİLDİM, PSİKOLOJİK ŞİDDET GÖRDÜM’

Ölümle tehdit edilmesinin yeni bir durum olmadığını söyleyen Güneş, bir yıl önce boşandıklarını, fakat iki yıldır boşanma mücadelesi verdiğini dile getirdi. Bu süreçte ölüm tehdidi aldığını, psikolojik şiddete maruz kaldığını belirtti. Boşanmanın Akay tarafından kabul edilmesini beklerken farklı bir durumla karşılaştığını anlatan Güneş, “Mevcut şiddetten uzak durmaya çalıştım, kavga çıkmasın diye sözcüklerimi dikkatli seçtim. Böyle bir hayat biçimim vardı. Bununla yaşamaya da alışmıştım. Bunun bir müddet sonra biteceğini, zamanla kabullenileceğini düşünüyordum. Öyle olmadı. Sustukça, başvuruda bulunmadıkça, hukuki destek almadıkça, karşı tarafın bundan büyük bir cesaret ve güç aldığını gördüm” dedi.

‘POLİS SALDIRGANI YAKALAMAYA ÇALIŞMADI’

Erkeklerin kadınlar üzerindeki iktidarını kaybetme halinde bir öfkeye kapıldığını vurgulayan Güneş, “Onun üzerimdeki iktidarını kaybetmesi, benim hayatımı yoluna koyabilmem ve ona muhtaç olmamam, onsuz kötü olmamam hatta ondan ayrılınca daha mutlu olmam... Erkeklerde genel olarak bu duygular oluşuyor. Çocukları alıp verme sırasında sudan bir sebeple sıkıntı çıkabiliyor. ‘Onsuz mutlu olacağınıza yok olun, hatta ölün’ istiyorlar” şeklinde konuştu.

’Güneş, kendisine saldıran Akay’ın olaydan sonra yakalanmamasına tepki gösterdi. “Ben bunları yaşarken, o yarım saat boyunca, çocukların gözü önünde, elinde bıçakla bağırıp çağırıyor, karışan yok, tutan yok” dedi.Olayın ardından iki gün boyunca evinden çıkamadığını ancak kendisine saldırın failin dışarıda dolaştığını dile getiren Güneş, fail gözaltına alınana kadar kendisinin evde hapsolduğunu söyledi. Güneş, “Ben bunu reddediyorum, evimde saklanmayı reddediyorum. Korunmak istemiyorum, saldırganın engellenmesini, uzak durmasını istiyorum. Bu bir korku değil ama karşınızdaki kişi psikopatça hareketler yapıyor ve onu engelleyen hiçbir şey yok. Daha sonra bu kişi gözaltına alındı, üç gün sürmedi. O üç gün boyunca ilk kez ‘biri beni takip ediyor mu?’ diye düşünmeden dışarıya çıkabildim” dedi.  

Güneş, failin tekrar serbest bırakılmasına da tepki göstererek, “Yargı neden suç işleyeni bu kadar rahat ettiriyor? Mağdur olan kadına bir de kendini koruma sorumluluğu veriyorlar” ifadelerini kullandı. 

Editör: Güler Sağlam