Ordu Eğitim Araştırma Hastanesi’nde Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Elif Keleş Tayfur geçtiğimiz perşembe günü öğlen saatlerinde hastaneye gelen ve yanında silahlı bir refakatçısı olan hasta tarafından fiziksel ve sözlü saldırıya maruz kaldı.

Bakan Memişoğlu'nun Stratejik Planı: Sorunlar Listesi Açıklandı! Bakan Memişoğlu'nun Stratejik Planı: Sorunlar Listesi Açıklandı!

Hastaneye tedavi olmaya gelen bir hasta ve yakınının, doktorlarından biri olan Dr. Elif Keleş Tayfur'a saldırdığı iddia ediliyor. Dr. Elif Keleş Tayfur, yaşanan bu üzücü olayı sosyal medya üzerinden paylaştı.

Hasta ve yakınının fiziksel ve sözlü saldırısına maruz kalan Dr. Elif Keleş Tayfur, sosyal medya hesabından yaptığı bir paylaşımla bu olayı duyurdu. Bir fotoğraf eşliğinde yaptığı paylaşımda, tüm zorluklara rağmen mesleğinden vazgeçmeyeceğini ifade etti. Paylaşımında, hastanede yaşadığı kötü deneyimi anlattı ve şu ifadeleri kullandı:

"Bir postoperatif hastanın tedavisini tamamlamak için hemşireyle görüşmek üzere cerrahi servise gittiğim sırada, daha önce karşılaşmadığım bir branşın hastası tarafından saldırıya uğradım. Arkam dönükken itilip tehdit edildim. Bu durum, sağlık çalışanlarının maruz kaldığı şiddetin ne kadar arttığını gösteriyor. Ancak, mesleğimden asla vazgeçmeyeceğim ve hasta tedavilerine devam edeceğim."

Türk Sağlık-Sen Ordu Şube Başkanı Fatih Galender Zengin, Ordu Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde görev yapan kadın Doğum uzmanı Dr. Elif Keles Tayfur'un, hasta ve hasta yakınları tarafından ölüm tehdidi ve darp edildiğini dile getirerek tepki gösterdi.

Zengin, benzer bir olayın daha önce de yaşandığını belirterek, sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin arttığını vurguladı ve Sağlık Bakanlığı'na sıfır tolerans politikası taleplerini ilettiklerini söyledi.

Zengin, sağlık hizmeti sunan hekimlerin ve diğer personelin saldırıya uğramasının endişe verici olduğunu ifade ederek, yaşanan olayın ciddiyetini vurguladı. Özellikle sağlık çalışanlarının can güvenliğinin tehdit altında olduğunu belirten Zengin, bu tür saldırıların önlenmesi gerektiğini vurguladı. Son olarak, yaşanan olayın büyük bir trajediye yol açabileceğini ve sorumluların hesap vermesi gerektiğini dile getirdi.