Ovaeymirspor ile Kızılcaköyspor arasında oynanan müsabakada ve aynı gün Esnafspor ile Akçaovaspor arasındaki karşılaşmada, üç futbolcu sakatlandı. Ancak, yaşanan sağlık sorunlarına acil müdahalede bulunmak için çağrılan ambulansın gelişi dakikalarca gecikti.

Her iki karşılaşmada sakatlanan futbolcular, saha kenarındaki sağlık görevlileri tarafından ilk müdahaleyi aldılar. Ancak, sakatlıkların ciddiyeti göz önüne alındığında, ambulansın olay yerine hızla ulaşması hayati öneme sahip.

Sakatlanan futbolcuların yerde acı içinde beklemek zorunda kalmaları, seyirciler ve sporcular arasında büyük endişe yarattı. Spor müsabakalarının oynandığı stadyumlarda acil müdahale ekiplerinin hızlı hareket etmesi ve gerektiğinde ambulansın hemen olay yerine ulaşması talep ediliyor.

"FUTBOLCULAR ÖLMEK İSTEMİYOR"

Hatırlanacağı üzere tam bir  yıl önce Demirci Gençlik Spor Futbol Kulübü oyuncusu Hüseyin Kaya'nın saha içerisinde kalbi durmuştu. Sahada ambulansın olmaması nedeniyle Kaya, özel bir araçla hastaneye götürülmüştü. Hüseyin Kaya'nın yaşadığı acı olayın yıl dönümünde yetkililerin ders almaması futbol severleri çileden çıkardı. Taraftarlar tribünlerde "futbolcular ölmek istemiyor" tezahüratında bulunarak, yetkilileri eleştirdi.

Kaynak: Ses Gazatesi