Sahte belgelerle doktorluk hayaline adım atan Ayşe Özkiraz hakkında merak uyanduran bir gelişme yaşandı. Onur Akay Medya'dan Mustafa Barış Durak'ın elde ettiği bilgilere göre, Ayşe Özkiraz, 17-18 Haziran tarihlerinde Tekirdağ'da gerçekleşecek olan Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (YKS) girecek. Temel Yeterlilik Testi (TYT), Alan Yeterlilik Testleri (AYT) ve Yabancı Dil Testi (YDT) gibi üç oturumdan oluşan bu sınav, Özkiraz'ın bu yılki performansını belirleyecek.

Cezaevinde geçirdiği süre boyunca tıp derslerine yoğun bir şekilde hazırlanan Ayşe Özkiraz, mahkeme heyetine gerçekten Tıp Fakültesi'ni kazanmayı istediğini söyleyerek pişmanlığını ifade etmişti. Özkiraz'ın hayalini gerçekleştirip gerçek bir doktor olma şansı herkes tarafından merakla bekleniyor.

Tutuklu olduğu süre boyunca cezaevi yönetiminden soru bankası ve yardımcı kitaplar talep eden Ayşe Özkiraz, her seferinde tek bir hayali olduğunu vurgulamıştı: Doktor olmak. Şimdi, Özkiraz'ın sınav performansıyla birlikte bu hayalinin gerçek olup olmayacağına dair yanıt yakın zamanda ortaya çıkacak.

8 YIL HAPİS CEZASI ALAN AYŞE ÖZKİRAZ TAHLİYE OLDU

Ayşe Özkiraz, Tekirdağ Çerkezköy Devlet Hastanesi'nde kendisini pratisyen hekim olarak tanıtmıştı. Mahkeme heyeti Ayşe Özkiraz'ı, 'Özel belgede sahtecilik'ten 1 yıl, 'Resmi belgede sahtecilik'ten 3 yıl, 'Yetkisiz hekimlik suçlarını düzenleyen kanuna muhalefet' suçundan 4 yıl olmak üzere toplam 8 yıl hapis cezası ve 18 bin lira adli para cezasına çarptırdı. Mahkeme, 'Özel belgede sahtecilik' suçundan verdiği 1 yıllık cezada hükmün açıklanmasını geri bırakarak, Özkiraz'ın tahliyesine karar vermişti.