Yapılan tahkikat sonrası Cumhuriyet Başsavcılığı kararıyla Siirt 3. Asliye Ceza Mahkemesi’ne sevk edilen şüphelilerle ilgili süreç başlatıldı. 

İddialara göre İ.K. İsimli şahıs kendini diş hekimi olarak tanıtırarak kentte hizmet verirken,  klinik sahibi mesul müdürü S.C.'nin ise bu duruma göz yumarak kliniği sahte diş hekimine kullandırttığı belirtildi. 

Hatta öyle ki şüpheli dolgu, emax ve implant gibi uzmanlık gerektiren işlemleri dahi yaptı. 

İsminin Gamze olduğu öğrenilen bir hastanın dişlerinin kesildiği, emax gibi ciddi bir diş operasyonunu dahi yaptıkları iddia edildi. 

G.Y. isimli hastanın şikayeti sonrası skandal ortaya çıkarken mağdur vatandaş kendini diş hekimi olarak tanıtan İ.K. ‘nın diş hekimi olmadığını öğrendiğinde büyük bir şok yaşadı.

Ozgur Aydin

Sağlık Müdürlüğü Örtbas etti iddiası

SİAHED Başkanı Dr. Özgür AYDIN, basına yaptığı şok açıklamalarda, kliniğin gayri resmi ortaklarından birinin Siirt İl Sağlık Müdürlüğü'nde 15 yıl şube müdürlüğü yaptığını ve şu anki idarecilerle olan dostluğundan dolayı kliniğin işlediği birçok suçun Sağlık Müdürlüğündeki bazı idareciler tarafından örtbas edildiğini öğrendiğini dile getirdi. 

“Sağlık Müdürü benim arkadaşım”

SİAHED Başkanı Dr. Özgür AYDIN, "Sağlık müdürü benim arkadaşım, Sağlık Hizmetleri Başkan Yardımcısı benim arkadaşım" şeklinde ifadeler kullandığını belirtti ve Sağlık Müdürüne açık bir çağrıda bulundu. Kliniğin işlediği suçların haddi hesabı olmadığını vurgulayan AYDIN, hala sahte diş hekimleri ve kaçak diş hekimlerinin bu klinikte çalışmaya devam ettiğini iddia etti. 

Hastaların sağlığının hiçe sayıldığını söyleyen AYDIN, dosyaların takipçisi olmaya devam edeceğini belirtti. Ayrıca, sahte diş hekimi İlyas K. isimli şahsın babasının diş hekimi olmamasına rağmen hastalara işlemler yaptığına dair duyumlar aldığını ve bu konuda gerekli araştırmaları yaptığını dile getirdi. 

Kimler, neden müsaade etti?

Kaçak diş hekimlerine ve sahte diş hekimlerine nasıl müsaade edildiğini sorgulayan AYDIN, Siirt'e bir müfettişin gelmesinin şart olduğunu ifade etti. 

Hastanede KBB Doktoru Krizi: Üç Devlet Hastanesinde Doktor Yok Hastanede KBB Doktoru Krizi: Üç Devlet Hastanesinde Doktor Yok

SİAHED Başkanı Dr. Özgür AYDIN, kliniğin neden hala korunduğunu ve birçok suçun neden görmezden gelindiğini sorguladı. Tarafına ulaşan vahim iddialar olduğunu ancak henüz teyit etmediklerinden şu an açıklayamayacaklarını belirtti ve zamanı geldiğinde tüm Türkiye'nin bu sektörde dönen pislikleri öğreneceğini dile getirdi.

Siirt Cumhuriyet Başsavcılığı'nın hazırladığı iddianameye göre İ.K., Siirt 3. Asliye Ceza Mahkemesi'nde 3 ila 5 yıl arasında hapis cezasıyla yargılanacak. Gazetecilerin yaptığı araştırmalara göre ise daha önce mahkemece verilen HAGB cezası olan mesul müdür S.C. de İ.K.'nın işlemlerinden menfaat temin ettiği iddiasıyla yargılanacak.