Sahte diploma sahibi Ç.B. hakkında dolandırıcılık ve görevi kötüye kullanma suçlarından dava açılırken, çift maaş haricinde 567.000 TL’yi de zimmetine geçirdiği iddia edildi.

Birden fazla maaş aldı

Antalya Konyaaltı Belediyesi'ne bağlı bir şirkette sahte üniversite diploması ile işe girdiği tespit edilen Çiğdem B.'nin, hem yüksek maaş aldığı hem de kendisine birden fazla maaş ödendiği ortaya çıktı. Hakkında 'Dolandırıcılık' ve 'Güveni kötüye kullanma' suçlarından dava açılan Çiğdem B.'nin, 567 bin TL'yi zimmetine geçirdiği belirlendi. 

Konyaaltı Belediyesi'ne bağlı Konyaaltı Temizlik İnşaat Organizasyon Ticaret ve Sanayi A.Ş.'de çalışanların maaş ödeme işlemlerini yapan büro personeli ÇB.'nin, kendi hesabına her ay birden fazla maaş ödemesi yaptığı tespit edildi.

Toplam 567 Bin TL zimmete para geçirme

Yapılan inceleme sonucunda, Çiğdem B.'nin üniversite diplomasının da sahte olduğu tespit edildi. Savcılık soruşturması kapsamında hazırlanan bilirkişi raporunda, Çiğdem B.'nin, lisans diplomasından kaynaklanan maaş farkı, fazladan maaş ödemeleri ve diğer ödemeler olmak üzere toplam 567 bin TL'yi üzerine geçirdiği belirtildi. 

Bakan Memişoğlu'nun Stratejik Planı: Sorunlar Listesi Açıklandı! Bakan Memişoğlu'nun Stratejik Planı: Sorunlar Listesi Açıklandı!

Soruşturma sonucunda iddianame hazırlanarak Çiğdem B. hakkında 'Kamu kurum ve kuruluşlarının zararına dolandırıcılık', 'Kamu kurum ve kuruluşları ve benzeri tüzel kişiliklerin araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık', 'Hizmet nedeniyle güveni kötüye kullanma' suçlarından 17 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

135 kez fazla maaş aldı

Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, şüphelinin iş başvuru evrakları arasında yer alan lisans diplomasının üniversitede yapılan araştırmada geçerli bir mezunun bulunmadığı tespit edildi. Şüphelinin, aslında ilköğretim mezunu olarak kabul edilmesi gereken bir pozisyonda çalışırken, lisans mezunları için belirlenen maaş tutarını aldığı ve 2020-2022 yılları arasında 135 kez fazladan maaş aldığı, toplamda ise 567 bin lirayı kendi hesabına geçirdiği ortaya çıktı.

İddianamede ifadesine yer verilen ÇB., Konyaaltı Belediyesi'nde işe girdiği dönemde ortaokul mezunu olduğunu iddia ederek, "Evde bulunan ve belediye dosyamda yer alan diplomayı kendim sunmadım. Diploma suretini avukatım, soruşturma dosyasında gördü ve bana verdi. İş yerinde, çeşitli birimlerin puantaj, özlük ve diğer işlerini kapsayan düzenleme sorumluluğu bana sözlü olarak verildi. Maaş ödemelerinde ismim birden fazla kez listeye yazıldı ve hesabıma para yatırıldı, bu şekilde işlem yapmam konusunda Belediye Başkan Yardımcısı ve aynı zamanda vekâleten şirket yetkilisi olan T.E. talimat verdi" şeklinde ifade verdi.