Neredeyse hemen hemen her gün ülkenin bir sağlık kuruluşunda ayrı bir sağlıkta şiddet olayı yaşanır oldu. Her geçen gün daha da artan bir şiddetle devam eden sağlıkta şiddet vakalarına bir yenisi de Hatay’da eklendi.

Defne ilçe Devlet Hastanesi’ne randevusu olmadığı ve sırası gelmediği halde diğer hastaların da haklarını ihlal ederek üstelik de 11 haftalık hamile olan cildiye doktorunun odasına girerek tehdit eden, tartışan ve akabinde doktor hanımın saçlarından tutarak yerlerde sürükleyerek tekme ve yumruklar savuran şahıs da ne yazık ki bir kadın.

hatay-defne-1

Yaşanan bu sağlıkta şiddet olayı ile ilgili Hürriyet Sağlık-Sen Genel Başkanı Erdoğan ÇAKMAK bir açıklama yaptı:

“Kendisi de bir anne olan kişinin anne adayı bir hekime yapmış olduğu bu davranışın insani hiç yanı olmadığı gibi izahı da mümkün değildir. Öğrendiğimiz diğer bilgi ise ne yazık ki bu hanımefendinin eşinin de kendisinden 5 dakika önce aynı hastanede KKB polikliniğinde muayene için girişi dahi olmamasına rağmen doktor arkadaşımızla tartıştığı ve onu tehdit ettiğidir. Anlaşılan o ki ifade etmekte zorlanıyorum ama ailecek şiddete meyilli bir aile var ortada. Aslında sadece bu durum bile şiddet olaylarının artışında ne kadar tehlikeli boyutlara geldiğimizi göstermektedir.

Bir an önce sağlıkta şiddet olayları sona ermeli ve bunu da Sayın Sağlık Bakanı gerçekleştirmelidir. Sayın Bakana buradan sesleniyorum;  

-Twitterda sağlıkta şiddeti kınamakla ve üzüntülerinizi belirtmekle bu işi engel olmazsınız Sayın bakan. Sizce sıra kimde? Daha kaç kurban vermemiz gerekiyor ki sağlıkta şiddet sona ersin? Bu soruna çözüm bulmakta geciktiğiniz her gün bu şiddet olaylarının sorumlusu siz olacaksınız.

Saldırıya uğrayan hekim arkadaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Hürriyet Sağlık-Sen olarak sağlıkta şiddet olaylarının artık sona ermesi için her türlü adımı atmaya devam edeceğiz.” dedi.

hatay-defne-2

Kapısından içeri girdiğinizde hastaların “ İnsanlık Merhamet Üzerine Kuruludur “ diye yazan bir sloganla karşılandığı bir hastanede anne adayı olan bir kadın hekimin yine kendisi de anne olan başka bir kadın tarafından alışık olmadığımız şekilde şiddete maruz bırakılması insan aklıyla izah edilemeyen ilginç bir olay olarak tarihe geçmiş oldu.