Ankara 1 Nolu Şube Başkanı Şenol Şahin, gelinen noktada sağlık çalışanlarının çok zor durumda olduğunu söyleyerek, Türkiye’deki fiyat artışlarının müsebbinin çalışanlar olmadığını belirtti.

İŞÇİ MAAŞLARI SAĞLIKÇILARI GEÇTİ!

Sıfır ıPhone ücretiyle 3-4 yıl önce sıfır araba alındığını hatırlatan Şahin, domatesin, patatesin ve diğer ürünlerde yaşanan artışlarının sorumlusunun çalışanlar olmadığını, işçilerin bugün aldığı maaşların sağlık çalışanlarının maaşlarını geçmiş durumda olduğunu ifade etti.

Şahin basın açıklamasında şunları kaydetti:

TEMİZLİK PERSONELİ CAN KURTARAN HEMŞİREDEN FAZLA ALIYOR

Bugün can kurtaran bir Hemşire’nin 29 bin lira maaş alırken temizlik personeli maaşının 30 bin liranın üzerine çıktı. Bir işçinin saatlik ücreti 150 TL iken bir hemşirenin saatlik ücreti 40 TL, Böyle bir adaletsizlik yok. Biz bu adaletsizliği şiddetle kınıyoruz. Bırakın hemşirenin saatlik ücretinin 40 lira olmasını doktorun 1 saat fazla çalışma ücreti 65 TL. Dünyanın neresinde böyle bir adaletsizlik var.

MALİYE BAKANI ELİNİ VİZDANINA KOYSUN

Ağustos ayında yapılacak toplu sözleşemeye dikkat çeken Şenol Şahin, Sağlık Sen olarak toplu sözleşmeden başarı ile çıkmak istediklerini söyleyerek Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’e seslenerek, Lütfen elinizi vicdanınıza koyun. Sağlık çalışanları da diğer memurlarda gerçekten çok kötü durumda. Artık kaldıracak durumda değiliz. Türkiye’deki zamların müsebbibi biz değiliz.

EĞİTİM DURUMLARI DİKKATE ALINSIN

Geçtiğimiz yıl 4 kişilik bir ailenin aylık Pazar masrafının 500 TL iken bu yıl 5.000 TL olmasının da müsebbibi biz değiliz. Bunları göz önünde bulundurarak maaş zamlarının günümüz şartlarına uygun ve okumuş olan, lisans, yükseklisans yapmış olan personelin durumuna uygun artırılmasını bekliyoruz.

BAKAN BİZE TAKOZ OLMASIN

Maliye Bakanının Ağustos ayındaki toplu sözleşme görüşmelerinde önlerine takoz olmamasını isteyen Şenol Şahin, Eminiz ki Sağlık Bakanımız bizim arkamızda duracak. Aldığımız maaşlar gerçekten komik duruma düştü. Bunu biz artık kaldıramıyoruz.