Gerçeğine benzeyen e-posta adresi kullanan dolandırıcılar, saglik.gov.tr uzantılı hesaplara mail göndererek sahte e-devlet sitesine giriş yapılmasını istiyor.

Dikkat! TIKLAMAYIN!

Sağlık personellerinin bu linke kesinlikle tıklamamaları gerekiyor. 

Thy Dolandiriciligi

THY’nin e-devlet sayfası yok

Resmi e-Devlet linkinden girildiğinde Türk Hava Yolları adına herhangi bir sayfa bulunmadığını belirten uzmanlar, sağlık personellerinin dolandırıcıların büyük tuzağına düşmemeleri konusunda Bakanlığa çağrıda bulundular.

Bakanlık neden uyar mıyor?

Dolandırıcıların sağlık personellerinin saglik.gov.tr e-posta adreslerine nasıl ulaştıkları bilinmezken, Sağlık Bakanlığının bu konuda sağlık personellerini uyarmaması da tepki çekti. 

Sağlık Bakanlığından konuyla ilgili herhangi bir resmi açıklama yapılmazken, bugün itibari ile binlerce sağlık personelinin saglik.gov.tr e-posta adreslerine dolandırıcılar mail göndermeye devam ediyor. 

Sahte Web sitesi üzerinden dolandırıcılık

Gönderilen maillerde “THY sağlık çalışanlarına özel indirimli yurtiçi uçuş bileti” başlıklı gönderiler iletilirken, sağlık çalışanlarına yönelik düzenlenmiş bir kampanya varmış gibi Türk Hava Yolları Kurumsal logosu ve sahte e-posta adresi kullanılıyor. Dolandırıclar, Sağlık personellerinin e-Devlet kullanıcı giriş linki adı altında sahte web sitesine girmelerini sağlıyorlar. 

Saglik Bakanligi E Posta

Kriz Büyüyor: Hastane Müdürü ve VİP Ekibi Görevden Alındı! Kriz Büyüyor: Hastane Müdürü ve VİP Ekibi Görevden Alındı!

E-posta adreslerine nasıl ulaştılar?

E-Devlet kullanıcı adı ve şifrelerini ele geçirmek isteyen dolandırıcılar hakkında Sağlık Bakanlığının herhangi bir işlem yapıp yapmadığı bilinmezken, yüzbinlerce kurumsal e-posta adresine dolandırıcıların nasıl eriştiği ise merak ediliyor.

Para karşılığı mı satıldı?

Konuyla ilgili ilgili bilgisine başvurduğumuz uzmanlar ise, saglik.gov.tr kurumsal e-posta adreslerinin toplu halde dolandırıcıların eline geçmesini manidar bularak, Sağlık Bakanlığı güvenlik sisteminin hacklenmiş olabileceği ihtimali üzerinde duruyorlar. Dolandırıcıların Sağlık Bakanlığının bu verileri tuttuğu datasına doğrudan mu ulaştıkları ya da içeriden birilerinin bu e-posta adreslerini para karşılığı mı sattıkları ise bilinmiyor.