Yönetmelik, kışlık giyim yardımının eylül ve ekim aylarında, yazlık ve mevsimsel olmayan giyim yardımlarının ise nisan ve mayıs aylarında ödenmesi gerektiğini açıkça belirtiyor. Ancak, bazı sağlık kurumlarında, içinde Ankara Bilkent Şehir Hastanesi'nin de bulunduğu birçok sağlık çalışanının giyim yardımı ödemelerinin aralık ayına kadar yapılmadığı belirtiliyor.

Bu durum, sağlık emekçilerini olumsuz etkilemekte; zira ödemelerin bu döneme bırakılması, daha yüksek vergi kesintilerine yol açmaktadır. Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) İşyeri Temsilcisi Kubilay Yalçınkaya, konuyla ilgili olarak, "Giyim yardımlarının bu döneme bırakılması, kasıtlı olarak gelir vergisi kârını arttırmak için yapılıyor. Örneğin, hemşire arkadaşımız nisan ayında bu yardımı alsaydı yüzde 15'lik vergi kesintisiyle 369 TL alacaktı, ancak ödemenin kasım ayına bırakılması nedeniyle yüzde 27'lik vergi kesintisi ile 316 TL alabiliyor. Sineğin yağını çıkaracağım diyip vergi kârı düşünmek de emeğimize yönelik saygısızlık" şeklinde tepki gösterdi.

Öz Sağlık İş, Sağlık Bakanlığında 211 Bin İşçi Üyesiyle Yine Birinci! Öz Sağlık İş, Sağlık Bakanlığında 211 Bin İşçi Üyesiyle Yine Birinci!

Sağlık emekçilerinin giyim yardımlarındaki bu vergi kesintileri, konunun önemini bir kez daha gündeme getirdi. İlgili kurumların ve sendikaların bu konuda yapacakları açıklamalar ve alacakları önlemler, sağlık çalışanlarının beklentilerini şekillendirecek.