İzmir’de 1. 2. ve 3. basamak sağlık tesislerinde görev yapan sağlık personelleri mart ayının son günlerine girdiğimiz halde hala promosyonlarını alamadılar.

15 - 20 Mart tarihleri arasında yatırılacağı söylenen promosyonlarla ilgili Sağlık Müdürlüğünden herhangi bir açıklama yapılmazken yetkili sendikanın sessizliği de tepki çekiyor.

Sağlık Sen İzmir 2 No’lu Şube Başkanı Ekrem Özdemir’in Urla Devlet Hastanesi Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü olan arkadaşı Sibel Karol’un AK Parti Milletvekili Aday Adaylığıyla ilgili paylaşım yapması sonrası üyeler Ekrem Başkan’a tepki gösterdi.

ekrem-ozdemir-sagliksen

Anlaşmalara göre birinci basamak sağlık kuruluşlarında görev yapan sağlık personeline 5 yıl süre için 24.000 TL promosyon ödemesi, ikinci ve üçüncü basamak hastanelerde görev yapan personele ise 5 yıl süre için 31.400 TL promosyonu denemesinin 15 - 20 Mart tarihleri arasında yapılacağı yetkili sendika başkanı tarafından duyurulmuştu.

izmir-saglik-promosyon

Paylaşıma yoruma yorum yapan bir sendika üyesi şu ifadelerde bulundu:

Ekrem bey...yetkili sendika şube başkanı olarak...milletvekili aday adayı arkadaşımızla ilgili son 15 gün içinde defalarca paylaşımda bulundunuz...Ancak bulunduğunuz noktada varlık sebebiniz olan sağlık çalışanlarının son günlerde en büyük problemi olan, yatmayan, yatırtılamayan PROMOSYONLARI ile ilgili hiç sesiniz çıkmıyor....??? Eğer o promosyonlar zamanında yatırılsaydı eminim sizin başarınız olacaktı...!!!