Afyonkarahisar’ın Bolvadin İlçesi Dr Halil İbrahim Özsoy  Devlet Hastanesinde alınan bilgilere göre bazı hemşirelerin kovid 19 salgınına yakalandığı ifade edildi.

Afyon Time'da yer alan habere göre;

Gelen bilgilere göre Virüsün hastalardan değil farklı bir konudan dolayı hemşirelere bulaştığı alınan bilgiler arasında. Siyasi müdahalelerle bir türlü ideal bir yönetim anlayışına kavuşamayan hastanede, birçok hekimin kalmak istemediği, giden doktorların yerine ise yeni doktorların gelmediği öğrenildi.

Devlet hastanesindeki içler acısı durumu da ifade eden, ve şahit olan bazı vatandaşlar şu ifadeleri kullandı.

“Bolvadin Devlet hastanesinde öncelikle doktor eksiğimiz var İlçe sağlık müdürlüğüne bakan doktor Şükrü Boz aynı zamanda hastanenin başhekimliği görevini üstlenmiş durumda. Çok sayıda hasta kendisinden azar işitiyor, Kendisi hastaları sürekli azarlıyor. Hastane girişinde kesinlikle bir görevli yada güvenlik görevlisi, emniyet mensubundan bir kişi  dahi yok bırakın bunları hastaneye girişte ne ateş ölçen, ne dezenfektan, malzemesi de yok.

Diğer taraftan, hastane içerisinde çok sayıda hasta sosyal mesafe kurallarına uymuyor, bu kuralları hatırlacak kimseler yok biliyorsunuz ki maske, dezenfektan ve sosyal mesafe çok önemli. Ama maalesef bu kurallar sanki burada geçerli değilmiş gibi hareket ediliyor. Hastanenin lavaboları, tuvaletleri perişan halde.

Tabir yerindeyse kim kime, dum duma hesabı. O nedenle bu soruna bir an önce çözüm bulunmasını talep ediyoruz. Afyonkarahisar’lı Milletvekillerimiz, Özellikle Bolvadinli hemşehrimiz, Milletvekilimiz Mehmet Taytak neden bu soruna eğilmiyor ? Tamam hastanede hemşirelerin Covid 19 yakalanmaları da gayet normal ama buna rağmen hala düzenli bir önlem alınmış değil “ ifadelerini kullandılar.