Sosyal Güvenlik Kurumu’nun 5 Temmuz 2018 SUT Tebliği ile Anesteziyoloji ve Reanimasyon uzmanlarının işlem puanlarının yüzde 25 azaltılması kararına karşı Türk Anestezi ve Reanimasyon Derneği’nin açtığı itiraz davası sonuçlandı.

Danıştay Onuncu Dairesince verilen yürütmenin durdurulması kararında SGK’nın Sağlık Bakanlığı ve uzmanlardan görüş almadan karar verip Resmi Gazete’de yayınladığı ifade edildi. Kararda ayrıca idarenin uygulamasının gerekçelerini açıklamadığına da değinilerek hukuka aykırılık olduğu belirtildi.

Yazılı açıklama yapan TARD Başkanı Prof.Dr.Ömer Kurtipek “işlem puanlarının haksız ve gerekçesiz olarak yüzde 25 azaltılması kararı hemen uygulamaya sokularak öncelikli olarak özel sektörde çalışan uzmanlarımızın gelir kaybına uğramasına yol açmıştır. Daha sonra da kamuda çalışan üyelerimizin hak kayıpları olacaktı. Bu nedenle bu kararın yürütmesinin durdurulması nedeniyle Derneğimizin başlattığı hukuki mücadele sonucunda  18.09.2019 tarihinde yürütmenin durdurulması kararı verilmiştir. Böylece Anesteziyoloji ve Reanimasyon Uzmanlarına yapılan bu haksız uygulama ortadan kalkmış ve Adalet yerini bulmuştur” dedi.

Editör: Haber Merkezi