Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Hizmet Kolunda 265.000 üyesi ile yetkili sendika olan Sağlık Sen 7. Olağan Genel Kurulu dün Ankara’da gerçekleşti.

Göreve gelirken sendikada demokratik uygulamaları devreye sokacağını namus sözü verdiği videosu sosyal medyada sürekli paylaşılmasına rağmen sendika da başlattığı muhalif avının ardından adeta skandallarla hiç gündemden düşmeyen Semih Durmuş, Sağlık Sen Genel Başkanlık seçimini kaybetti.

Memur Sen Genel Başkanı Ali Yalçın’ın bilgisi ve onayı dışında yaptığı Tüzük Tadilatı Kongresiyle astronomik %85 zamlı maaş artışına imza atan Semih Durmuş üyelerin büyük tepkisini toplamıştı.

Bal Satan Şube Başkanı

Semih Durmuş’un Disiplin Kurulu Başkanı ve Kastamonu Şube Başkanı Mehmet Öz’ün ülkemizde asrın felaketi yaşanmasının ardından vatandaşın barınmak için yer bulamadığı günlerde BAL satması büyük tepki çekmişti. Diğer taraftan İstanbul’da “Abim bizlere sendikacılıgı ve birlik beraberligi ögreten gönüllerin insanı diye.” sendikacılığı kendisine öğreten Durali Baki’yi yarı yolda bırakan 1 Nolu Şube Başkanının seçim kaybetmesi ise İstanbul’da kendi delegerine dahi söz geçiremediği şeklinde yorumlandı.

“Bakanı Makamında Terleteceğim” Demişti

Öte yandan aylardır Semih Durmuş’un Bakan Koca’dan randevu dahi alamadığı biliniyor. Yetkili Sendika Genel Başkanının görüşemedigi Sağlık Bakanı ile Sağlık Sen’in Şube Başkanının görüşerek deprem bölgesinde görev yapan sağlık çalışanlarının sorunlarını iletmesi dikkat çekmişti. Yaşananların ardından sorunun Bakan Koca’dan değil, Genel Başkan'dan kaynaklı olduğu, Sağlık Bakanı'nın Sağlık Sen ile bir sorununun olmadığı gerçeği gün yüzüne çıkmıştı.

Bilindiği gibi Semih Durmuş göreve gelirken “Bakanı Makamında terleteceğim” diyerek gelmiş ancak 4 yılda sadece 1 defa Ali Yalçın ile beraber görüşebilmişti.

Sağlık Sen'in 4 Yılı Heba Oldu


 

Öte yandan yaşanan büyük depremler sonrasında Semih Durmuş’un afet bölgesi illere yeterince yardım götürmemesi de son dönemdeki en büyük eleştirilerin başında geliyordu. Facebook’ta Murat Saygın isimli profili bu konuda yaptığı paylaşımında; "Semih değil de aklı başında bir genel başkanınız olsaydı atlet ve külot yerine (onuda kendisi almadı) kendisi sadece delegelere Pantolon mont ve kaban götürdü. Depremden etkilenen illere en az 1000 adet çadır en az 100 adet konteyner kurulurdu. Deprem olan her ile kuracaginiz her bir çadira 2 adet Ankara’dan ana sınıfı ögretmeni getirilir ve mesaide olan sağlik calisanlarinin çocuklarına kreş hizmeti ve 3 ögün sıcak yemek verilebilirdi. Aslında çok şey yapıla bilirdi ama kapasite ve çap meselesi.4 yıl heba oldu” diyerek eleştirilerini yöneltti.

Semih Durmuş’a yapılan bir başka eleştiride ise, “Deprem bölgesine AUDİ A6 ile fotografcı ve Şak Şakçılar ile gidip Geceyi Elazığda 5 yıldızlı otelde geçiren Genel Başkan bu resime iyi bak, Sağlık çalışanlarının yattıgı yer burası.” ifadelerine yer verildi.

Yandaşlarının devrim niteliğindeki kazanımlara imza attı diyerek teşekkür ettikleri Semih Durmuş’un aşağıdaki başıklarda mimar olduğu eleştirisi geldi.

1) Sağlık Çalışanlarını asgari ücrete mahkum etmenin mimarı.

2) Sağlık çalışanlarını 5 ayrı kalemde ücret almasının mimarı.

3) Bakan Beyi makamında terletmenin mimarı

4) Askıda eylemin mimarı

5) Hekimleri küstürmenin mimarı.

6.) Hemşireler performans üretmiyorun mimarı.

7) Kendi maaşina %85 zam yapmanın mimarı

8) Audi a6 makam aracina binmenin mimari

9) Şeref namus sözü verip tutmamanın mimarı

10) Şubelere fitne sokmanın mimarı.