Sağlık Sen Bakanlık Şubesi’nin Açılışı Gerçekleştirildi Sağlık Sen Bakanlık Şubesi’nin Açılışı Gerçekleştirildi

Özdemir, Kara’nın birkaç kişi tarafından yürütülen bir karalama kampanyasının hedefi olduğunu vurguladı.

Karalama Kampanyası ve Asılsız İddialar

Özdemir,

“Uzun yıllardır hastane içinde çalışan birkaç kişi tarafından Vakkas Kara hakkında yürütülen karalama kampanyasının, Kara’nın hastane yönetiminde görevlendirilmesinden sonra yoğunlaştığını ve kişisel hale geldiğini basit bir internet araştırmasıyla görmek mümkündür. Vakkas Kara’nın yaptığı çalışmalar, Ödemiş Devlet Hastanesini ülkemizin sayılı hastaneleri arasına soktuğu halde, bu başarıların göz ardı edilerek basiretsiz açıklamalar yapılmıştır”

dedi.

Vakkas Kara’nın Başarıları

Özdemir, Kara’nın 2017 yılında göreve başlamasından bu yana ekibi ile birlikte Himss 6 ve Himss 7 dijital hastane akreditasyon süreçlerinde önemli rol oynadığını ve Sağlıkta Akreditasyon Standartları (SAS) akreditasyon çalışmalarında büyük başarılar elde ettiğini belirtti. Kara’nın çalışmaları sayesinde Ödemiş Devlet Hastanesi uluslararası düzeyde tanınır hale gelmiştir.

Soruşturma ve Sonuçlar

Vakkas Kara’nın geçen yıl kendi talebi üzerine hakkında soruşturma başlatılmasını istediğini hatırlatan Özdemir, “Kara, asılsız iddiaların sonu gelmemesi üzerine kendi talebi ile hakkında soruşturma başlatılmasını istemiş ve bu durum İl Sağlık Müdürlüğümüze iletilerek soruşturma başlatılmıştır. Sağlık Bakanlığı’nın görevlendirdiği müfettiş tarafından yapılan incelemeler sonucunda, iddiaların asılsız olduğu ortaya çıkmıştır” dedi. Müfettiş raporunda, Kara’nın zimmete para geçirme veya sendikal ayrımcılık yaptığına dair herhangi bir bulguya rastlanmadığını belirtti.

Yatalak Hasta İddiaları

Özdemir, hastanede yatalak bir hastanın şiddete maruz kaldığı yönündeki iddiaların da gerçeği yansıtmadığını söyledi.

“Bu iddia da Bakanlık Soruşturması kapsamında incelenmiş ve asılsız olduğu raporda açıkça belirtilmiştir. Hemşire ve Sağlık Bakım Müdürü Vakkas Kara’nın adli, idari ve mali yönden işlem yapılmasına gerek olmadığı yazılmıştır”

dedi.

Sendikal Ayrımcılık İddiaları

Özdemir, İzmir genelinde Türk Sağlık-Sen’in en fazla büyüdüğü ve üye sayısını artırdığı ilçenin Ödemiş olduğunu belirterek, “Herhangi bir baskının ve sendikal ayrımcılığın olmadığını, iddiaların iftira olduğunu görüyoruz. Vakkas Kara’nın yönetici olmadan önce acil serviste çalıştığı dönemde yapılan fazla ödemeler hemen iade edilmiştir ve bu durum müfettişler tarafından da incelenmiştir” dedi.

Özdemir, rakip sendika tarafından yapılan açıklamaların asılsız olduğunu ve Vakkas Kara’nın sendikal mobbing yaptığına dair bir kanıt bulunmadığını vurguladı. Tüm sağlık çalışanlarının bu durumu değerlendirmesini istedi.