Ankara Green Park’ta yapılan Genel Kurul'a Gaziantep Sağlık-Sen ekibi tam kadro katıldı ve desteklediği adayın kazanması işin önemli kulis çalışması yaptılar.

Metin Memiş’in karşısında geçen dönem seçimi kazanan Semih Durmuş, başkanlık koltuğunu ezici üstünlükle Mahmut Faruk Doğan’a devretti.

Seçim sonunda Doğan 180, Durmuş ise 120 oy aldı. Birlik Hareketi olarak çalışma yapan ve 180 oy alarak Semih Durmuş’u devirip yeni döneme imza atan Mahmut Faruk Doğan, Gaziantep Sağlık-Sen Başkanı Mehmet Ali Arayıcı ve ekibine de desteklerinden dolayı teşekkür etti. GAÜN Şube Başkanı Cuma Kerkez’in ise seçimi kaybeden geçmiş dönemdeki Semih Durmuş'un tarafını desteklediği ve birlikte sendikanın yenilgisine uğradıkları öne sürüldü.

*GAÜN Şube Başkanı Cuma Kerkez

Bir süre önce Genel Merkez Disiplin Kurulu'nun kesin ihraç istemi ile açığa aldığı GAÜN Temsilcisi Cuma Kerkez’in ihracı seçim kaybeden Başkan Semih Durmuş tarafından engellenmişti. Doğan’ın yeni dönemde Cuma Kerkez’in denetleme ve disiplin soruşturmasını tekrar gündeme getirip sonuçlandıracağı iddia ediliyor.

Kaynak: Baba Haber