Sağlık Sen İzmir 2 No'lu Şube Başkanı Ekrem Özdemir, Hekim Birliği Sendikası temsilcisi Dr. Gürkan Aykaç'ı sert bir dille eleştirerek, temsilcilerinin tehditlere asla boyun eğmeyeceklerini belirtmişti. 

Özdemir’in bu açıklamaları İzmir'de yayın yapan haber sitelerinde ve birçok sosyal medya platformunda geniş yankı buldu.

Sağlık Sen'in İddiaları ve Hekim Birliği Sendikası'nın Yanıtı

Özdemir,

Hastanede yetkili sendika unvanını alamayan Hekim Birliği temsilcisi, hasta yönlendirmesi nedeniyle temsilcimizin odasını basarak tehditler savurmuştur. Sağlık-Sen olarak bu tür tehditlere asla boyun eğmeyeceğiz. Konuyla ilgili disiplin soruşturması başlatıldı ve Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunacağız

demişti.

Hekim Birliği Sendikası daha önce yapılan bir başka haberde de yine avukatları aracılığıyla yasal yollara başvurmadan önce haber içeriğinin kaldırılmasıyla ilgili talepte bulunmuş, dün yayınlanan haberde olduğu gibi sendikaları ya da sendikal faaliyetleri ile ilgili haber sitemiz tarafından yapılan herhangi bir yorum-haber bulunmamakla beraber, Sağlık Sen İzmir 2 Nolu Şube başkanı Ekrem Özdemir’in sasın açıklaması diğer sitelerde olduğu gibi bizim sitemizde de yer verilmiştir.

Avukat ve Sendikasına yaptığımız bu küçük hatırlatmanın ardından bu minvalde Hekim Birliği Sendikası avukatının cevap hakkına aşağıda yer veriyoruz.

CEVAP VE DÜZELTME HAKKI:

Hekim birliği Sendikası Avukatı dün sitemizde yayınlanan haberle ilgili Anayasanın 32. maddesinde yazılı düzeltme ve cevap hakkı kapsamında düzeltme taleplerine dair şu ifadelere yer verdi: 

Yukarıda yazılı linkte paylaşılan haberde İzmir Eğitim Diş Hastanesi’nde yetkili sendika unvanını alamayan Hekim Birliği Sendikası temsilcisinin Sağlık Sen temsilcisi hekimi yetkili sendika unvanını alamama sebebiyle tehdit ettiği bilgisine yer verilmiştir. 

Haber içeriğinde kullanılan anlatıma bakıldığında tehdit suçu işlediği iddia edilen hekimin bu suçu işlerken sendikal faaliyet motivasyonuyla hareket ettiği yönünde bir algı oluşturulmaya çalışıldığı görülmektedir. 

Kamu-Sen Genel Başkanı Kahveci: ‘Memurun Hafta Sonu Tatili Yıllık İzne Dahil Edilmemeli’ Kamu-Sen Genel Başkanı Kahveci: ‘Memurun Hafta Sonu Tatili Yıllık İzne Dahil Edilmemeli’

Usulsüz şekilde Randevusuz hastaların üyemize yönlendirilmesinde ısrar edilmesi sebebiyle yaşandığını öğrendiğimiz tartışmanın sendikamız ve sendikal faaliyetlerimizle ilgili hiçbir bağlantısı olmadığını, yaşanan vaka ile ilgili haberin müvekkil sendikayı zan altında bırakıcı bir anlatımla yayımlanmasının kurumsal kimliğimize zarar vermeye devam ettiğini bildirir, konuyla ilgili yasal yollara başvurmadan önce düzeltme ve cevap hakkı kapsamında haber içeriğindeki hekim birliği sendikası ibarelerinin kaldırılmasını talep ederiz.

Hekim Birliği Sendikası Vekili