Sağlık-Sen’in Talebi Karşılık Buldu: Tayin Olan Personel Afet Bölgesine Dönebilecek! Sağlık-Sen’in Talebi Karşılık Buldu: Tayin Olan Personel Afet Bölgesine Dönebilecek!

Yılmaz, son dönemde merkezde yaşanan olaylar ve kamuoyuna yansıyan iddialar hakkında açıklama yapma gereği duyduklarını belirtti.

Mobbing ve İftiralar

Yılmaz, “İzmir Alsancak Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nde görev yapan bir bayan müdür yardımcısı, merkez müdürüne, çalışanlara ve Sağlık-Sen temsilcimiz İnan Korkmaz’a yönelik mobbing ve iftiralarda bulunmaktadır. Konuyla ilgili incelemesi devam eden bir müfettiş soruşturması olmasına rağmen, ilgili müdür yardımcısı sorun çıkarmaya ve asılsız iddialarda bulunmaya devam etmektedir. Temsilcimiz İnan Korkmaz’a karşı yapılan bu iftira kampanyasını şiddetle kınıyoruz.” dedi.

Soruşturma ve Güvenlik Kameraları

Müdür yardımcısının müfettişlere kendisini mağdur göstermeye çalıştığını iddia eden Yılmaz, açıklamasında şunları söyledi: “Kendisini kişilerle uğraşmadan sadece görevinin gereklerini yapmaya davet ediyoruz. Bu yaptıklarının tek nedeni, devam eden soruşturmada müfettişlere kendini mağdur göstermeye çalışmaktır. Biz inanıyoruz ki yapılan soruşturmada en doğru karar verilecektir. Bu süreç içerisinde tıpkı bir tiyatro oyunu oynayarak başkalarına suç isnat etmeye çalışmak, onları suçlu yapmaz. Olayların tamamını güvenlik kameraları kayıt etmektedir.”

Çalışanların Görüşleri

Yılmaz, kurumda çalışan diğer tüm çalışanlarla görüştüklerini belirterek, “Hepsi benzer şekilde, müdür yardımcısının sürekli olarak sorun çıkardığını ve haksız iftiralarda bulunduğunu ifade ederek, bu durumun iş yerinde büyük bir huzursuzluk yarattığını belirttiler. Sağlık-Sen İzmir 1 No’lu Şube olarak yaşanan olayların takipçisi olacak ve mobbing iddialarının aydınlatılması için her türlü hukuki süreci başlatacağız.” dedi.

Sorumluların Cezalandırılması Gerekiyor

Yılmaz, temsilcilere yapılan mobbing ve atılan iftiraların çalışma barışını bozan çok ciddi sorunlar olduğunu vurgulayarak, “Bir an önce sorumluların cezalandırılması gerekmektedir. İl Sağlık Müdürlüğümüzün bu bayan ile ilgili hızlıca bir tedbir kararı almasını ve bir an önce cezalandırılmasını bekliyoruz.” ifadelerini kullandı.