Toplantıda sendikal çalışmalar, toplu sözleşme süreci ve sağlık çalışanlarının güncel sorunları ele alındı.
“Ücret Adaletsizliği İş Barışını Bozuyor”
Toplantıda konuşan Genel Başkan Doğan, kamudaki maaş dengesizliklerine dikkat çekerek, “Çalışanlar arasındaki ücret farklılıkları kamu hastanelerinin koridorlarında, 112 istasyonlarında iş barışını bozuyor. Bizim kimsenin maaşında gözümüz yok, derdimiz diplomanın hakkını alabilmek” dedi.
“Kapı Kapı Dolaşacağız, Bordroları Masaya Koyacağız”
Doğan, konuyu sadece gündemde tutmakla kalmayacaklarını, aktif mücadele yürüteceklerini vurguladı:
“Bu mağduriyeti her platformda anlatacağız. TBMM’den Bakanlıklara, Cumhurbaşkanlığı'na kadar tüm muhataplarla görüşeceğiz. Bordroları yetkililerin önüne koyacağız, haksızlığı belgelerle göstereceğiz.”
“8. Dönem Toplu Sözleşmesinde Önemli Kazanımlar Elde Ettik”
Toplu sözleşme sürecine dair bilgi veren Doğan, sağlık çalışanlarının lehine birçok kazanım sağlandığını belirtti:
-
Taban ödemelerde artış sağlandı.
-
Fizyoterapist ve diyetisyenlerin mağduriyetleri giderildi.
-
112 çalışanları için ek iyileştirmeler yapıldı.
-
Gece nöbet tazminatı uygulamaya alındı.
-
Hekimlere yılda iki kez önlük, hemşire ve ebelere forma temini kararı alındı.
Ancak Doğan, bu kazanımların yeterli olmadığını, yeni haklar için mücadeleye devam edeceklerini vurguladı.
“Sosyal Sendikacılık Anlayışıyla Yol Alıyoruz”
Sendika olarak yalnızca maaş pazarlığı yapan değil, çalışanların sosyal haklarını da önceleyen bir anlayışla hareket ettiklerini söyleyen Doğan, “Sosyal sendikacılığı merkeze alan projelerimiz artarak devam edecek” dedi.





