Sağlık Sen Ankara 1 Nolu Şube Başkanı Şenol Şahin, kamu işçilerine yapılan zamdan dolayı kamuda iş barışının bozulduğuna dikkat çekerek, "Kamu işçilerine yapılan zamın hayırlı olmasını diliyorum. Memurlara da yoksulluk sınırı olan 33.015 TL baz alınarak acilen bir düzenlemeye imza atılmalıdır.” açıklamasında bulundu.

"Müsterih Olamıyoruz"

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “memurlar müsterih olsunlar” açıklamasına da değinen Şahin, “Müsterih olamıyoruz. Temmuzda ne verecekseniz şimdi çıkın açıklayın. Kamu görevlisi memur kamu görevlisi olmayan işçinin yarısı kadar maaş alamaz. Böyle adalet olmaz.” şeklinde konuştu.

sagliksen-ankara-1-nolu

Yoksulluk sınırı 33 bin 15 TL

Şenol Şahin memur maaşlarına dikkat çektiği açıklamasında, kamu işçilerine yapılan zam oranlarının yanı sıra en düşük memur maaşı olan 11 bin 750 TL ücret düzeyine de dikkat çekti. Şahin, yoksulluk sınırının 33.015 TL olduğu bir dönemde, memurların da adil bir ücret düzeyine sahip olmaları gerektiğini vurguladı.

"Taleplerimize kayıtsız kalındı"

Şenol Şahin, yaptığı açıklamada, kamu işçilerine yapılan düzenlemeyle memurların, hekimlerin ve hemşirelerin taleplerine kayıtsız kalındığını gördüklerini belirtti. Şahin, bu durumu kabul etmediklerini ve memurlara acilen maaş reformu yapılması gerektiğini vurguladı.

Şahin açıklamasında şunları kaydetti:

"Ülkemizde eğitim ve diplomanın değersizleştirildiği iddialarına ilişkin tartışmalar devam ediyor. Kamu işçilerinin taban ücretinin 15 bin TL'ye yükseltilmesi ve %45 zam alması önemli bir gelişme olsa da, aynı zamanda mesleğinin gerektirdiği eğitimi almış sağlık çalışanları ve memurların durumu da merak konusu. Bu kişilerin eğitimli olmaları ve mesleklerinin gerekliliklerini yerine getirmeleri için birçok engel ve sınavdan geçmeleri gerekiyor. Bu nedenle, eğitimin ve diplomanın değersizleştirilmesi endişe vericidir. Kamu çalışanlarının haklarına ve mesleklerine saygı gösterilmesi ve adil bir ücretlendirme yapılması, memurlarda memnuniyet yaratacaktır."