Sağlık Sen’in şubelerinde devam eden delege seçim süreçleri çoğu yerde Genel Merkez müdahalesi nedeniyle tartışma konusu olurken en son Bursa’da Şube Başkan adayı İlker Çelikcan’ın basına yansıyan haberlere göre yeterli desteği bulamadığı için sinir krizi geçirdiği iddia edilmişti.

Sözleşmeli idarecilerin yetkili sendika Sağlık Sen’in Şube Başkanı olmak için son dönemde yoğun talepte bulunduğu belirtilirken çoğu idarecinin aday olmasa bile sendika yönetiminde sözünün geçmesi için ortak hareket ettiği adaylara verdikleri destek eleştiri konusu olmaya devam ediyor.

Sendika seçimlerinde mevcut görevlerini aksatarak seçim yarışına müdahil olan çoğu yöneticinin asli görevlerini aksattıkları gerekçesiyle haklı eleştirilerin odağı oldular.

İDARECİ Mİ DEDİKODUCU MU? 

Öte yandan Ak Parti ve Külliye’ye yakınlığı ile bilinen sendika başkanından sözleşme döneminde destek alabilmek için bazı hastane müdürlerinin genel merkeze muhalif hastanelerde mevcut delege adaylarını ve temsilcilerini sindirmek ve karalamak için aslı astarı olmayan söylemlerle dedikodu çıkartığı yada sonu bilinmez işlere imza attıkları da iddialar arasında yerini aldı.

Bursa Sağlık Sen Seçimleri Son Örneği

Geçtiğimiz hafta Sağlık Sen Bursa Şubesinin delege seçimlerinde Yüksek İhtisas Eğitim Araştırma Hastanesinde Başkan Adayı idarecinin sağlık çalışanına yönelik olarak “anandan emdiğin sütü burnundan getireceğim. Sen benim kim olduğumu bilmiyorsun? seni bitireceğim” diyerek tehdit ettiği ileri sürülmüştü. Buna benzer birçok ilde sözleşmeli idareciler, neredeyse tüm mesaisini seçim kampanyasına ayırırken, asli görevlerini tamamen bıraktıkları iddia edildi.

İşe gitmeyen memurlar mı var?

Diğer taraftan Sağlık Sen’in delege seçimleri nedeniyle herhangi bir resmi izinleri olmadığı halde çoğu sendika üyesi ve delegenin aslı işlerini yapmak yerine tüm mesailerini sandık başlarında geçirdikleri, bu memurların hangi gerekçeyle işe gitmediklerinin hastane yönetimlerinin kontrolünde olup olmadığı ise bilinmiyor.

Editör: Haber Merkezi