Sağlık Bakanlığı personellerinin ek mesai ücretleriyle ilgili sorunlar devam ediyor. Bazı kurum ve hastanelerde çalışan sağlık personelinin mesai ücretlerinin 1 yılı aşkın bir süredir geç ödendiği iddia ediliyor. Konuya ilişkin açıklama yapan C.D., meslektaşları adına yaptığı değerlendirmede, Mart 2022 itibarıyla mesai ödemelerinin düzensiz aralıklarla yattığını ifade etti.

Nöbet ve ek mesai ücretleri için aldıkları ücretlerin normalde ayın ortasında yatması gerektiğini ancak bu ödemelerin bir sonraki ayın başında yatmaya başladığını belirten C.D., sağlık personellerinin büyük mağduriyet yaşadığını söyledi. Sağlık Bakanlığı yetkilileri ise konuyla ilgili çalışmaların devam ettiğini belirtiyor.

“ZOR DURUMDA KALMAYA BAŞLADIK”

Sağlık Bakanlığı’nın mesai ücretlerini geç yatırmasıyla ilgili meslektaşları adına konuşan hemşire C.D., ek mesai ücretlerinin geç yatmasından kaynaklı olarak mağduriyet yaşadığını belirterek, “Bakanlık ek mesai ücretlerini 2022’nin Mart ayından itibaren ayın 15’inde değil, son haftasında yatırmaya başladı. Bu durum biz hemşireleri zor durumda bıraktı. Bütün planlarımız altüst oldu, borçlarımızda sıkıntılar yaşamaya başladık. Üstüne üstlük son aylarda durum daha da kötüye gitti. Mart ayında almamız gereken ek mesai ücretleri Nisan ayına sarkmaya başladı. Nisan ayında almamız gereken ücretler bile Mayıs ayına girmemize rağmen henüz yatırılmadı. Bu durum, bizi ciddi anlamda sıkıntıya sokmaktadır. Yetkililerden bir an önce harekete geçmesini bekliyoruz” şeklinde konuştu.