İdari izin günlerde çalışacak personelin nöbet ücretlerinin hesaplanmasında haftalık çalışma sürelerinden idari izinli olunan sürelerin çıkarılması şarttır. Nöbet ücretlerinde herhangi bir kesinti yapılmadan, hak edilen ücretlerin tam olarak ödenmesi gerekiyor.

Bakan Memişoğlu'nun Stratejik Planı: Sorunlar Listesi Açıklandı! Bakan Memişoğlu'nun Stratejik Planı: Sorunlar Listesi Açıklandı!

İdari izinli günlerde çalışmayan personel için ise 2024 yılı Haziran ayı aylık çalışma süresi belirlenirken, bu izin günlerinin çalışılmış gibi kabul edilmesi gerekiyor.

Sağlık Bakanlığı, YÖK, Adli Tıp Kurumu ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, izin sürelerinde görev yapan personelin haklarını korumalı ve emeklerinin karşılığını tam olarak sağlamalıdır.

Her bayram kronik bir sorun haline gelen bu meseleyi kalıcı olarak çözmek zorunludur. Defalarca dile getirilmiş, başvurular yapılmış ve çalışan lehine mahkeme kararları olmasına rağmen, bu konunun hala sürüncemede bırakılması kabul edilemez. Bu durum her bayram tekrar ederken, çözüm bulunmaması büyük bir haksızlıktır.

Fedakarca görev yapan çalışanların hakları ve alın teri göz ardı edilemez. Herhangi bir mağduriyetin yaşanması kabul edilemez. Gerekli düzenlemeler yapılmadığında, hukuki yollarla hakkın teslim edilmesi gerektiğinden, devletimiz hem maddi hem de iş yükü açısından ekstra zarar görmektedir.

Bu gereksiz ve herkese zarar veren ısrardan vazgeçilmesini istiyoruz.

Bir genelge yayınlanarak, bu sorunun bir daha bayram sevincini zedelemeyecek şekilde çözüme kavuşturulmasını bekliyoruz.