Edirne Sultan 1. Murat Devlet Hastanesi'nde görevli olan destek ve kalite müdürü, tasarruf tedbirleri çerçevesinde personelin fazla mesai ödemelerinde kısıtlamaya gitti. Hastanede tasarrufu personelin aldığı üç kuruş fazla mesai ödemelerini keserek uygulayan Müdür ile ilgili üstelil bir sağlık sendikasının bu durumu normalleştirmesi şaşkınlık yarattı.

Tasarruf Tedbirleri Genelgesinin 30 Haziran 2021 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdiği hatırlatılan sendika haberinde, “Tasarruf Tedbirleri Genelgesini eksiksiz bir şekilde uygulayarak fazla mesai personel giderlerinde %98 oranında düşüş yaşanmasını sağlayan Edirne Sultan 1. Murat Devlet Hastanesi Destek ve Kalite Hizmetleri Müdürü İbrahim KEKLİCEK’in çalışmaları tüm kamu kurum ve kuruluşlarda örnek teşkil etti.” İfadelerine yer verildi.

edirne

KİMİ KANDIRIYORSUNUZ?

Diğer taraftan yeni kurulan sendikanın Genel Başkanının sağlık personelinin fazla mesaisi ücretlerini kesen müdürü parlattığı haberinin yayına verildiği sıralarda twitter’dan “Fazla mesai saatlik ücretlerine %100 zam yapılması” talebini paylaşması ise tam bir aymazlık olarak değerlendirildi.

OSMAN-KAYA