Genç kadın, erkek hemşirenin iğne yapmasını istemeyince aralarında bir anlaşmazlık yaşandı. Yaşanan münakaşa sırasında kadın, erkek hemşireye 'Geri zekalı, aptal, terbiyesiz' ifadelerini kullanarak ağır hakaretlerde bulundu.

Acil Servisler Devre Dışı: Şehir Hastanesi’nde 9 Saat Elektrik Kesintisi Acil Servisler Devre Dışı: Şehir Hastanesi’nde 9 Saat Elektrik Kesintisi

Bu durumu mahkemeye taşıyan hemşire, kadının hakaretlerine maruz kaldığını iddia ederek dava açtı. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, kadın 'hakaret' suçundan 7 bin 80 TL adli para cezasına çarptırıldı. Ayrıca 'tehdit' suçundan da 3 bin TL adli para cezası aldı.

Ancak, Yargıtay 4. Ceza Dairesi, sanığın katılana yönelik hakaret içeren sözlerinin, bütün olarak ve söylendiği düşünce içinde değerlendirildiğinde tehdit niteliğinde olmadığına karar verdi. Bu nedenle, 'tehdit' suçundan verilen mahkumiyet kararını bozdu.

Bu kararla birlikte, sağlık çalışanlarının mesleklerini icra ederken maruz kaldıkları hakaretlere karşı hukuki mücadelede adaletin nasıl işleyeceği konusu da ön plana çıkmış oldu.