Sağlık Bakanlığına bağlı sağlık kuruluşlarında nöbet tutan sağlık personellerinin mart ayı içerisinde tutmuş oldukları nöbet ücretlerinin hâlâ yatırılmadığını bugünkü “Mart Ayı Nöbet Ücretleri Halen Yatmadı!” başlıklı haberimizde gündeme getirmiştik.

Sağlık personelinin artan enflasyonla birlikte geçim sıkıntısı giderek artıyor. Özellikle nöbet ücretleri ve fazla mesai ücretleri gibi ek gelirler, kira giderleri ve kredi kartı ödemeleri gibi zorunlu harcamalarına büyük destek oluyor. Sağlık çalışanları zorlu koşullarda ülkenin sağlık hizmetlerini sürdürmek için özveriyle çalışmaya devam ediyorlar ancak, seyyanen zam talebi duymazlıktan gelinmesiyle beraber yüksek enflasyonla beraber zorlu bir dönemden geçiyorlar.

Özellikle ikinci basamakta görev yapan sağlık personelleri başta olmak üzere çalışanların mart ayı içerisinde tutmuş oldukları nöbetlere ait ücretler hâlâ yatırılmamış durumda.

Nöbet ücretlerinin yatırılmaması ile ilgili saglikpersoneliHABER.NET olarak Sağlık Bakanlığı kaynaklarından edindiğimiz bilgiye göre; Hazine ve Maliye Bakanlığının Sağlık Bakanlığına gerekli kaynağı çıkarmasından dolayı ödemelerin yapılamadığı bilgisine ulaştık.

Kaynak geldiği an hesaplara gönderilecek

Hazine ve Maliye Bakanlığının gerekli para miktarını Sağlık Bakanlığına aktarmamasından kaynaklanan nöbet ücretleri mağduriyetinin paranın Bakanlık hesabına geldiği andan itibaren günübirlik olarak sağlık personellerinin hesaplarına aktarılacağı öğrenildi.

Perşembe günü para gelebilir..

Yine Sağlık Bakanlığı kaynaklarından edindiğimiz bilgiye göre, Hazine ve Maliye Bakanlığının Perşembe günü itibariyle parayı aktarılacağını dair güçlü duyumları olduğunu ancak bu bilginin de kesin olmadığını teyit ettik.

Sağlık Bakanlığı yetkililerinin Perşembe günü itibariyle Hazine ve Maliye Bakanlığından gerekli paranın yatırılacağı konusunda güçlü beklentileri bulunuyor.

Nöbet ücretleri başta olmak üzere sağlık personelini ilgilendiren tüm son dakika bilgileri, teşvik, taban ödeme ve mevzuat haberleri ile ilgili son dakika haberlerine saglikpersonelihaber.net sitemizi takip ederek ya da mobil uygulamalarımızı indirerek anında ulaşabilirsiniz..