Gül, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: "6 Şubat Kahramanmaraş merkezli 11 ilimizde yaşanan depremde on binlerce insanımızı kaybettik, yüz binlerce vatandaşımız yaralandı. Bu acı kayıpların en büyük sebeplerinden biri,

1999 Düzce, 2010 Elazığ ve 2012 Van depremlerinden ders alınmamasıdır. Peki, yüzyılın felaketinden ders aldık mı? Sizi bilmem ama Muğla’da sağlığın başındaki kişinin almadığı kesin. Üstelik asıl görevinin Muğla halkının sağlığını korumak olan kişinin. Evet, il sağlık müdürü Mülayim’den bahsediyorum.

Şube Başkanından Muğla İl Sağlık Müdürüne Sert Eleştiri: "Önlemler Alınmalı, Bahaneler Üretilmemeli"

Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Görevli Sağlık Çalışanı Zeynep Güler Hayatını Kaybetti Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Görevli Sağlık Çalışanı Zeynep Güler Hayatını Kaybetti

Hatay’da depreme dayanıksız raporları olan hastaneleri koltukları ve çevre esnafın rantı uğruna açık tutan bürokratik zihniyet yüzünden yıkılan hastanelerin enkazları yüzlerce vatandaşımıza mezar oldu. Bu zihniyet hukuk önünde hesap verecek ve cezalarını alacakları günler yakındır. 

Ancak Muğla İl Sağlık Müdürü’nün tüm uyarılarımıza rağmen, yıkım kararı bulunan Menteşe Devlet Hastanesi’ni faaliyette tutması manidardır. Bir kurumun başındaki kişi olarak çözümü kendisi bulması gerekirken, bizim bulduğumuz çözümlere bahaneler üreterek karşı durmasının amacını anlamıyoruz.

"İnsanlar ölecek" diyoruz, kayıtsız kalıyor

25 Aralık 2023 tarihinde verdiğimiz dilekçede, "İnsanlar ölecek" diye uyarmamıza rağmen bu kadar kayıtsız kalması, sadece birkaç yazı yazarak kamuoyunu oyalama taktiğine gitmesi şark kurnazlığından öte bir şey değildir. İnsanların hayatını yazdığınız yazılar değil, aldığınız önlemler kurtaracaktır. Bu ısrarı ile ne amaçlıyor veya kimlere hizmet ediyor sorusu akıllara gelmektedir. Hafta içinde TBMM düzeyinde yaptığımız görüşmelerde, gerek AK Parti gerekse de CHP milletvekillerimiz olayın ciddiyetine anında tepki gösterdi. Ancak sağlık müdürünün bahaneler üreterek vekillerimizi yanıltmasına bir anlam yükleyemiyoruz.

“Sağlık Müdürünü Uyarıyoruz”

İl Sağlık Müdürü Mülayim’i uyarıyoruz. 6331 sayılı iş sağlığı yasasına göre çalışanların iş sağlığını ve hayatını korumakla mükellefsiniz. Bu keyfi tavrınız yasaları hiçe saymaktır. Biz artık bir çocuğun daha ihmaller yüzünden annesiz kalmasını istemiyoruz ve bu yolda sonuna kadar mücadele edeceğiz. 

Biz BASK olarak her daim bilimin ışığında emeğin hakkını savunduk. Bu raporları ilk öğrendiğimiz andan itibaren tüm yetkili kurumlarla resmi yazışmalarımızı yaptık. Sayın Muğla Valimiz Sayın İdris Akbıyık’ın bu duruma acilen el atması gerekmektedir. Şifa bulmaya gelinen hastane, insanlarımıza mezar olmasın istiyoruz."

Birlik Sağlık Sen, Muğla İl Sağlık Müdürlüğü'ne yönelik eleştirilerini sürdürüyor ve acil önlem alınmasını talep ediyor.