Konya İl Sağlık Müdürlüğü’nde yapılan toplantıya İl Merkezi ve İlçe Merkezlerde bulunan Kamu Hastanelerinin Müdür ve Müdür Yardımcıları katıldı.

İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Koç'un açılış konuşmasıyla başlayan toplantıda, ihale süreçleri, doğrudan temin yöntemleri, bütçe ve mali konular ile ilgili önemli bilgiler katılımcılarla paylaşıldı. Ayrıca, Cumhurbaşkanlığı tarafından yayınlanan genelge doğrultusunda uygulanmaya başlanan tasarruf tedbirleri hakkında da detaylı bilgilendirmeler yapıldı.

İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Koç, hastanelerin nitelikli sağlık hizmeti sunabilmesi için idari ve mali hizmetlerin başarısının kritik önem taşıdığını vurguladı. Koç,

"Bir sağlık tesisinde alım-satım işlemlerinin hızlı ve doğru yapılması, bütçe hazırlanması gibi mali konular, hastanelerin başarısı için son derece önemlidir"

dedi.

Prof. Dr. Koç, bilgi güncellemenin her alanda büyük önem taşıdığını belirterek,

"Bilgi güncellemelerinin yanı sıra bu tür toplantılar sayesinde aranızdaki fikir alışverişi ve dayanışma artıyor, sorun çözme kabiliyetleriniz gelişiyor"

ifadelerini kullandı ve toplantının hayırlara vesile olmasını diledi.

 hastane müdürleri genelgeye uygun hareket etmeliler

Cumhurbaşkanlığı tarafından yayınlanan tasarruf tedbirleriyle ilgili olarak da katılımcılara bilgilendirmelerde bulunan Koç, tüm hastane müdürlerini genelgeye uygun hareket etmeleri konusunda uyardı.

Hastanede Klima Krizi: Yoğun Bakım ve Ameliyat Servisinde Klima Sorunu Hastanede Klima Krizi: Yoğun Bakım ve Ameliyat Servisinde Klima Sorunu

Eğitim ve bilgilendirme toplantısına, Destek Hizmetleri Başkanı Av. Ahmet Ekizer ile birlikte başkan yardımcıları ve uzmanlar da katıldı. İnteraktif bir şekilde devam eden toplantı, hastane müdür ve yardımcılarının soru ve önerilerinin dinlenmesi ile sona erdi.