Personel Hizmetleri Başkanı L.Ç.’nin paylaşımları sonrası İYİ Parti Bursa Milletvekili Selçuk Türkoğlu’da Sağlık Bakanı Koca’nın yanıtlaması istemiyle Meclis’te soru önergesi verdi.

Nöbetçi gazetede köşe yazısı yazan Lale Akasoy, Personel Hizmetleri Başkanının paylaşımları ve Bursa İl Sağlık Müdürünün (inadı) iddialı oldukça dikkat çekici bir köşe yazısı yazdı.

Akasoy köşe yazısında şunları kaydetti:

Evet, geçtiğimiz hafta İYİ Parti Bursa Milletvekili Selçuk Türkoğlu, Orhangazi İlçe Sağlık eski Müdürü Dr. Hasan Sakallı ile ilgili Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına Sağlık Bakanı Koca’nın yanıtlaması için 10 maddeden oluşan bir soru önergesi vermişti.

Son iki, yani 9- 10. sorular Dt. Lütfi Çiftçi hakkındaydı.

Yazımızın başında da dedik ya!

Atladık, gözden kaçtı!” diye.

Sorular şöyleydi:

Soru 9- Sosyal medya hesabından ‘Adam gibi adamdı’ diye öven paylaşımlarda bulunan , Sağlık Hizmetleri eski Başkanı olan ve ödüllendirilerek Personel Hizmetleri Başkanlığına getirilen DT. Lütfü Çiftçi’nin ve İl Sağlık Müdürü Orkun Yıldırım’ın amaçları kamuda kadrolaşma sağlamak mıdır?

Soru 10- Genel Sağlık- İş Sendikası Genel Merkezinin Dt. Lütfi Çiftçi hakkında ‘Cumhuriyet değerlerine hakaret’ gerekçesiyle Cumhuriyet Savcılığına bulunduğu suç duyurusundan bilginiz var mıdır? Bu başvurunun sonucu nedir?

Efendim sorularınızı Bakan Bey cevaplamadan ben yanıtlayayım hemen...

112 Acil Sağlık Hizmetleri Çalışanları Sorunlarını Dile Getirdi: "Kötü Çalışma Koşulları Derhal İyileştirilmeli!" 112 Acil Sağlık Hizmetleri Çalışanları Sorunlarını Dile Getirdi: "Kötü Çalışma Koşulları Derhal İyileştirilmeli!"

Sonuç monuç yok!

Dt. Çiftçi “Efsunlu mudur nedir?

Teğet geçiyor her şey kendisinden...

Acaba neden, neden?

Neyse...

***

Genel Sağlık- İş Sendikasının Genel Mali Sekreteri Erman Açıkgöz’ü telefonla aradık.

Dt. Çiftçi’nin dosyası açıldı mı?” diye sorduk.

Açıkgöz’ün yanıtı “Hayır!” oldu.

Niye?” dedik...

Bilmiyorum ki...” şeklinde söze başlayan Açıkgöz bakın neler anlattı:

Daha önce de ifade etmiştim. Aynı tarihte aynı anda başka kişiler hakkında da suç duyurusunda bulunduk. Dt. Lütfi Çiftçi’nin dosyası hala açılmadı ama diğer dosyalarda ifade aşamasına gelindi. Bu kadar önemli ve ciddi bir suçtan şikayette bulunulmasına rağmen hala her hangi bir hukuki işlemin yapılmaması düşündürücü. Bir adım ilerleme yok. ‘Niye?’ sorusunun cevabını bizler de çok merak ediyoruz. Süreç normal işlemiyor. Ama mücadelemize devam edeceğiz, konun arkasını bırakmayacağız...