Yedinci dönem toplu sözleşme talepleri arasında bulunmayan, ancak Sağlık Bakanlığı'na bağlı görev yapan sağlık personellerinin en büyük sıkıntılarından biriside konuk evi konaklama sıkıntısı. 

BİR TEK SAĞLIK BAKANLIĞINDA YOK

Ülkemizde diğer kamu personellerine ait konaklama tesisleri bulunurken, sağlık çalışanları için böyle bir imkanın olmaması, çalışanları zor durumda bırakıyor. 

DİĞER BAKANLIKLARDA BU SORUN YOK

Öğretmenlerin öğretmenevlerini, polislerin polis lojmanlarını kullanabildiği gibi, devlet su işlerinde çalışan kamu personeli ve karayollarında görev yapan memurlar da tüm şehirlerde lojmanlar ya da konuk evleri aracılığıyla barınma sorunu yaşamıyorlar.

Ancak Sağlık Bakanlığı'na bağlı sağlık personelleri için benzer konaklama imkanları bulunmuyor. Bu durum, sağlık çalışanlarının zorlu ve yorucu görevlerinin yanı sıra barınma sorunuyla da mücadele etmelerine neden oluyor.

DİĞER MESLEKLERİN VARKEN SAĞLIK'TA NEDEN YOK

Türkiye'nin her ilinde öğretmenlerin rahatlıkla konaklayabileceği öğretmen evleri, polisler için polis lojmanları ve diğer kamu personelinin barınma ihtiyacını karşılayacak konuk evleri bulunurken, Sağlık Bakanlığı'na bağlı sağlık personelleri için böyle bir düzenlemenin yapılmamış olması dikkat çekiyor. Bu durum, sağlık çalışanlarının çalışma şartları ve sosyal imkanları açısından diğer meslek gruplarına göre geride kalmasına neden oluyor.

ŞENUZUN'DA DİLE GETİRDİ

Sağlık Konuk Evi talebi, konuya ilişkin uzman kişilerden de destek alıyor. Prof. Dr. Füsun Şenuzun da konuyla ilgili paylaşım yaparak, sendikalara konuk evi çağrısında bulundu. Şenuzun, Türkiye'nin her şehrinde sağlık personelinin konaklaması için, öğretmenler ve polislerde olduğu gibi Öğretmenevi ya da Polisevi şeklinde sağlık çalışanları için de lojman ya da sağlık konuk evi düzenlemesinin toplu sözleşmeye eklenmesini istedi.

MAĞDURİYETİN GİDERİLMESİ TALEP EDİLİYOR

Diğer kamu personellerinin sahip olduğu konuk evleri ve lojmanlar gibi imkanlara erişimleri olmadığı için sağlık çalışanları, bu eksiklikten kaynaklı mağduriyetlerinin giderilmesini talep ediyorlar.