Cumhuriyet Gazetesi'nden Merve Kılıç'ın haberine göre, Sağlık Çalışanları Hak ve Mücadele Derneği Sosyal İşler Sekreteri Abdurrahman Aktürk, sağlık çalışanlarının maaşlarının beş parça olarak ödendiğini, ancak sadece bir kalemin emekliliğe yansıdığını belirtti.

Aktürk, "Hiçbir sağlık çalışanı ay sonunda alacağı ücretin ne kadar olacağını bilmiyor. Sağlık emekçilerine verilen sözlerin tutulması için daha kaç yıl geçmesi gerekiyor?" ifadelerini kullandı.

Bakan Koca'nın Mektubu ve Vaadleri

Bakan Fahrettin Koca, geçen yıl ağustos ayında "iş bırakma" eyleminden bir gün önce sağlık çalışanlarını eyleme katılmamaya ikna etmek için bir mektup göndermişti. Mektubunda Beyaz Reform'dan övgüyle bahseden Koca, sağlıktaki sorunları şu sözlerle itiraf etmişti:

Koç Holding’den Stratejik Yatırım: 7 Hastaneyi Daha Bünyesine Kattı Koç Holding’den Stratejik Yatırım: 7 Hastaneyi Daha Bünyesine Kattı
  • Nöbet ücretleri adil bir düzeye çıkmalı.
  • Sağlık çalışanlarının taban ödemesinin artırılması şart.
  • Aile hekimlerimizin cari harcamaları önemli bir meselemiz.
  • Artık tamamlama aşamasında olduğumuz "Sağlıkta Şiddete Karşı Eylem Planı" çalışmamızı yakında uygulamaya koyacağız.
  • Enflasyon gerçeğine karşı bütün sağlık çalışanlarımızı korumak amacıyla ilgili taraflarla çalışmalarımız devam ediyor.

Sağlık Çalışanları Beklemede

Aradan geçen süreye rağmen bu vaatlerin hayata geçmemesi, sağlık çalışanlarının tepkisini çekiyor. Sağlık çalışanları, Bakan Koca'nın verdiği sözlerin tutulmasını ve çalışma şartlarının iyileştirilmesini bekliyor.

Sağlık Bakanlığında görev yapan çalışanlara yönelik verilen sözlerin tutulması belirsizliği, çalışanların motivasyonunu olumsuz etkiliyor ve verilen vaatlerin bir an önce yerine getirilmesi gerektiği vurgulanıyor.