Orhangazi'de Koç İlkokulu'na devam eden Beril Oskay, 112 Acil Tıp Teknisyeni olan annesi Nejla Oskay ve Orhangazi Devlet Hastanesi'nde hemşire olarak görev yapan babası Özgür Oskay'ın 2 çocuğundan biriydi. Beril, haziran ayındaki karne dağıtımından 10 gün sonra beklenmedik bir şekilde rahatsızlandı. Yapılan detaylı kontrollerin ardından lösemi teşhisi kondu ve o tarihten itibaren Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Çocuk Onkolojisi bölümünde tedavi gördü.

Maalesef, Beril Oskay bugün erken saatlerde hastanede hayatını kaybetti.

Çakırlı’da son yolculuğuna uğurlandı

Beril’in cenazesi hastaneden alınarak Orhangazi’ye oradan da Çakırlı Mahallesi’ne getirildi. Beril Oskay’ın cenazesi Çakırlı’daki evlerine getirilerek burada dualar edildi ve helallik alındı. Anne Nejla ve baba Özgür Beril’in tabutuna sarılarak uzun süre gözyaşı döktü.

Yüzlerce insan katıldı

Çakırlı Camii’ne getirilen Beril Oskay’ın cenazesi, ikindi namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından köy mezarlığında toprağa verildi. Beril’in cenazesine Belediye Başkanı Bekir Aydın, Milli Eğitim Müdürü Mustafa Sakarya, Orhangazi Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Ferit Alaybeyoğlu ile sağlık çalışanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.