Seçimlere sayılı günler kala partilerin ve adayların seçim çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. Partilerde yaşanan sürecin yanı sıra milletvekili aday adaylığı için çalışmalara başlayan isimler de ön plana çıkmaya başladı. Son olarak Tınaztepe Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fisun Şenuzun Aykar, milletvekili aday adaylığı için görevinden istifa etti.

Cumhuriyet Halk Partisi’nden aday olmak istediğini açıklayan Prof. Şenuzun Aykar, aday adaylığı için çalışmalarının önümüzdeki günlerde başlayacağını belirtti. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanlığı adaylığını açıklaması üzerine konuşan Prof. Şenuzun Aykar, Kılıçdaroğlu’nun adaylığını çok kıymetli bulduğunu ifade ederek, “Hepimizi kucaklayacak bir lider olduğu için onunla hareket etmek istedik. Böyle bir liderimiz olduğu için mutluyum” dedi.

GENÇ SEÇMENİN İNANDIĞI KİŞİ

Geçtiğimiz günlerde Kılıçdaroğlu’nun adaylığı üzerine konuşan TİP Genel Başkanı Erkan Baş’ın, “İkinci turda da oy verebileceğimiz adaya ilk turda oyu verelim, bitirelim bu işi. Farklılıklarımızı değil ortaklıklarımızı öne çıkartalım. Bunun etrafında ilk turda tek adayla yüzde 60’lara varan yüzde 70’leri hedefleyen bir ağır yenilgiyi Erdoğan’a yaşatabiliriz” açıklamaları hakkında yorum yapan Aykar, “Artık bu duruş partiler üzerinde olacak. Kemal Başkanımızın da bu şekilde bütün görüş ve düşüncelere, partilere açık olacağını düşünüyorum. Toplum şuna bakacak; onu kucaklayacak, onu sahiplendirecek dürüst bir kişi, lider üzerinden gitmek isteyecek, ben ona eminim. Çünkü 7 buçuk milyon genç seçmen var, onlarla birebir iletişim halindeyim. Genç seçmenin istediği; inandığı kişi olması. O yüzden Kemal Başkanımızın yolunun açık olduğunu düşünüyorum. Artık pek çok ortaklığın lideri bu bağlamda” diye konuştu.

EN DOĞRU MODELİ BULACAĞIZ

Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremin etkilerinin hala sürdüğünü ve yardım çalışmalarına devam edildiğini söyleyen Aykar, deprem bölgesinde 7 ili gördüğünü belirtti. Yaşanan sürecin çok zor olduğunu kaydeden Aykar, “Sadece İzmir değil bütün ülke bir arada oldu. Birlik bilincini uyandırdı” ifadelerini kullandı.

Arama kurtarma ve yardım çalışmalarında yaşanan aksaklıklara değinen Aykar, “En doğru modeli bulacağız, Kızılay için de afet yönetimi için de. Türkiye modelini bence en doğru şekilde çözeceğiz” şeklinde konuştu.

YÜZDE 80’İ KADIN

Meclisteki kadın vekil sayısı üzerine görüş bildiren Aykar, mecliste her meslek grubundan kadın temsilinin olması gerektiğine dikkat çekti. Sağlık sektöründe çalışanların çoğunluğunun kadın olduğuna dikkat çeken Aykar, şu ifadeleri kullandı: “kadın temsili ve bütün meslek gruplarının temsiliyeti çok kıymetli. Örneğin diş hekimi ve eczacılar ağırlıklı ama hemşire, ebe, fizyoterapist, diyetisyen gibi sağlık çalışanlarının yüzde 80’ini oluşturan grubun hiçbir temsili yok. O yüzden sağlık disiplini için de kadın adayların çok daha fazla sayıda olmasını istiyorum. Umarım aday adaylık içerisindeki görüşmelerde merkezdeki bu seçim kurulları aynı görüş içerisinde olurlar. Umarım sayımız artar.”