Daha önce Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı Personel ve Prensipler Genel Müdürlüğünün “idari izin” konulu yazısına atıfta bulunan Bakanlık Genelgesinde; depremde birinci derece yakını vefat eden, yaralanan veya göçük altında kalan sağlık çalışanlarına idari izin verilmesi istendi.

Yönetim Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Mehmet Koca imzalı “idari izin” konulu Genelgede, 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen depremler sonrasında, ülke genelinde milli yas, deprem bölgesinde ise olağanüstü hal ilan edildiği, afet bölgesindeki 10 ilde Sağlık Bakanlığı’na bağlı sağlık tesislerinde ilk günden itibaren gerekli personel takviyelerin yapıldığı hatırlatıldı.

Afet bölgesindeki sağlık tesislerinde görev yapan sağlık personellerinden birinci derecede yakını vefat eden, yaralanan veya göçük altında kalan ve bu nedenle görevini sürdüremeyecek duruma gelenler için 20 Şubat 2023 tarihine kadar idari izin verilmesi hususunda gerekli kolaylığın sağlanması istenen Genelgede, ilave personele ihtiyaç duyulması durumunda talebin ivedilikle Yönetimi Hizmetleri Genel Müdürlüğüne iletilmesi istendi.