Öncelikle yapılan görevden alma kararları sonrası Bakanlık koridorları sarsıldı desek yeridir. Uzun zamandır Sağlık Bakanlığının Yönetim Hizmetleri gibi önemli bir Genel Müdürlüğünün başında olan ve kulislerde adı Vali olarak ataması yapılacak şeklinde geçen Mehmet İslamoğlu sessiz sedasız görevden alındı. Genel Müdürün neden görevden alındığı konuşulurken beraberinde Disiplin İşlemleri Dairesi Başkanı Av. Abdulkadir Bektaş'ın da aynı anda alınan kararla görevden alındığı öğrenildi. Avukat Bektaş'da uzun zamandır Sağlık Bakanlığının Disiplin İşlemleri başta olmak üzere neredeyse tüm yönetmeliliklerin yayınlanmadan önce oluru alınan önemli ismiydi. Peki ne oldu da bu bürokratlar biranda görevden alındılar?

GÖREVDEN ALMALAR İŞ BIRAKMA EYLEMLERİYLE İLGİLİ İDDİASI

Bilindiği gibi Sağlık Bakanlığında uzun zamandır işler yolunda gitmiyor. Sahadaki memnuniyetsizlik her geçen gün artarken, CEO mantığıyla yönetilen Bakanlığın özellikle personel politikalarından neredeyse hiçbir personel memnun değil. Özellikle özlük haklarında beklenen iyileştirme yasasının yılan hikayesine dönmesiyle adeta herşey birbirine karışmış durumda. Başta hekimler olmak üzere TTB öncülüğünde sendikalar (!) iş bırakma eylemlerini peş peşe yaptılar ve mart ayında da yeni iş bırakma eylemleri kapıda. Aslında görevden almalar tamda bu iş bırakma eylemleriyle doğrudan ilişkili. Nasıl mı?

GÖRÜŞ YAZISI SONRASI ORTALIK KARIŞTI

Ocak 2022'de hekimlerin yaptığı iş bırakma eylemleri sonrası Uşak Sağlık Müdürlüğü, Sağlık Bakanlığına bir yazı göndererek iş bırakma eylemine katılan personelle ilgili disiplin işlemi yapıplıp yapılmayacağına dair bilgi sordu. "İş Bırakan Hekimlere Disiplin Cezası Verilebilir mi? İşte Bakanlığın Görüş Yazısı!" başlıklı haberimizde de görüş yazısı ve detaylarını sizlerle saglikpersoneliHABER.NET olarak ilk biz paylaşmıştık. Bakanlık Disiplin İşlemleri Dairesine Uşak Sağlık Müdürlüğünün yazısı üzerine bir görüş yazısı hazırladı ve bunu Valilik kanalıyla Müdürlüğe gönderdi. Yazıda "sendikal mücadele kapsamında iş bırakma eylemi yapan sağlık çalışanlarına herhangi bir disiplin soruşturması yapılamayacağı" ifade edildi.

SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ İKİ BÜROKRATI YAKTI İDDİASI

Yaşanan son iş bırakma eylemleri ve yenilerinin gelecek olması sonrası iddialara göre Külliye'de yapılan değerlendirme toplantısı sonrasında adeta Uşak Sağlık Müdürlüğü yüzünden iki bürokratın görevine son verilme kararı alındı ve hemen işleme konuldu. Karar sonrası Yönetim Hizmetleri Genel Müdürü Mehmet İslamoğlu ve Disiplin İşlemleri Dairesi Başkanı Av. Abdulkadir Bektaş'ın görevlerine son verildi. 


*Av. Abdulkadir Bektaş - Görevden alınan Daire Başkanı

İSMAİL KAYA GENEL MÜDÜR VEKİLİ OLARAK ATANDI!

Tüm bu gelişmelerle beraber, Mehmet İslamoğlu'ndan boşalan göreve vekaleten Genel Müdür Yardımcısı Dr. İsmail KAYA getirildi.