E-POSTA KAYIT İŞLEMİ

https://eposta.saglik.gov.tr/owakontrol/

Yeni kayıt oluşturmak için; https://eposta.saglik.gov.tr  adresinde yer alan “Yeni Kayıt”   linkine tıklayarak hesabınızı oluşturabilirsiniz. 


 

E-posta Kayıt Aşamaları:

1- E-posta kaydınızı oluşturmadan önce Çekirdek Kaynak Yönetim Sistemi (ÇKYS) kaydınız mevcut olması gerekmektedir.


 

2- Yeni kayıt oluştururken “T.C. Kimlik No” alanlarını eksiksiz doldurmanız gerekmektedir. Daha sonra “ileri” butonunu tıklayarak sonraki aşamaya geçebilirsiniz.


 

3- 2.Aşamada “Telefon numarası” alanlarını eksiksiz doldurmanız gerekmektedir. Daha sonra “ileri” butonunu tıklayarak sonraki aşamaya geçebilirsiniz.
Not: Cep telefon numaranız sistemde kayıtlı ise onay kodu SMS ile cep telefonunuza gönderilecektir. Cep telefonu numaranız sistemde kayıtlı değilse öncelikle https://ekipportal.saglik.gov.tr adresinden sisteme giriş yaparak cep telefonunuzu güncellemeniz gerekmektedir.



 

4- 3. Aşamada cep telefon numaranıza SMS ile gelen doğrulama kodunu ilgili alana girdikten sonra “Kaydet” butonuna tıklayarak işlemi tamamlayabilirsiniz. 
İşlemi tamamladıktan sonra eposta kaydınız oluşturulur ve hesap bilgilerini SMS ile tarafınıza iletilir. Daha sonra https://eposta.saglik.gov.tr  adresinden “Parolamı Unuttum” bağlantısını kullanarak parola belirleyebilirsiniz.

Parolamı Unuttum:

https://eposta.saglik.gov.tr/owakontrol/SifremiUnuttum.aspx


1 - TC Sağlık Bakanlığı E-Posta parolanızı sıfırlamak için aşağıdaki alana TC kimlik numaranızı giriniz.

2 - Kişisel cep telefonunuza ya da alternatif (kurum dışı) E-Posta adresinize doğrulama kodu gönderilecektir.

3 - Parola sıfırlama bağlantısını açarak veya SMS doğrulama kodunu girerek, yeni parolanızı belirleyebilirsiniz.

Editör: Haber Merkezi