Sağlık Bakanlığı Personeli 2020 Yılı Unvan Değişikliği Sınav duyurusunda yer alan E- YAZILI SINAV başlıklı E.2) "Yazılı sınav, mezun olunan bölümlerin müfredatındaki alan konularından yapılacaktır." maddesine itiraz eden sınava girecek olan adaylar, her okulun müfredatının farklı olduğunu haklı olarak dile getiriyorlar. Örneğin, Tıbbi Laboratuvar Teknikeri Önlisans Programında Bursa Uludağ Üniversitesinde “Patoloji Laboratuvarı Uygulamaları” zorunlu ders olarak bulunmakta iken, bu dersin okutulmadığı okullar var. Yine Anadolu Üniversitesi Tıbbi Laboratuvar Teknikeri Önlisans Programında zorunlu ders olarak okutulan “Deney Hayvanları ve Bakımı” dersi başta Uludağ üniversitesi olmak üzere birçok okul bulunmaktadır.

Sağlık Bakanlığı Personeli 2020 Yılı Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Sınavı Duyurusu! için tıklayınız.

Yukarıda anlatılan örneklerde de görüleceği üzere her okul için ortak bir alan konusu tam olarak söz konusu değilken, E.2) bendinde bahsi geçen bölümlerin alan konusu ile alakalı hangi Üniversite müfredatının baz alınacağı veya hangi ortak derslerden sorumlu olunacağı hakkında acilen Bakanlığın yada 140 Lira sınav ücretini alacak olan Anadolu Üniversitesinin açıklama yapmasını bekliyorlar. bekleniyor.

Binbir zahmet ve emekle hazırlanan adayların kariyerleri açısından hayati önem taşıyan unvan değişikliği sınavı için Bakanlığın mağduriyet değil, açıklık ve şeffaflık ilkesiyle süreci yürütmesini bekleyen adaylar, herhangi bir hak kaybına uğramanın kendilerinde yaşatacağı psikolojik etki kadar atanabilecekleri yeni unvanlarından elde edecekleri maddi gelirden de; alelacele hazırlanmış sınav duyurusu nedeniyle hak kaybı yaşamak istemiyorlar.

2017 yılı unvan değişikliği sınavıyla diğer geçmiş yıllarda yapılan unvan değişikliği sınavlarında olduğu gibi Sağlık Bakanlığından beklenen, Görevde Yükselme Sınavında yaptığı gibi, adayların sorumlu olduğu konu başlıklarını ve bu konulara dair sınavda sorulacak soru sayılarını sınav duyurusu içerisinde ilan ederek yada ek duyuru yayınlayarak, adaylara daha şeffaf bir sınav süreci sunması bekleniyor.

Sağlık Bakanlığı Personeli 2020 Yılı Unvan Değişikliği Sınavı Duyurusu! için tıklayınız.

3 ŞUBATTA BAŞLAYACAK DENİLDİ HALA PBS AÇILMADI!

Öte yandan haber merkezimize unvan değişikliği sınavına girecek adaylar tarafından gelen bilgilere göre, Unvan Değişikliği Sınavı için başvuruların 03-14 Şubat 2020 tarihleri arasında başlatılacak denmesine rağmen, bugün yani 03.02.2020 Pazartesi saat 12:00 olmasına rağmen pbs.saglik.gov.tr adresinde hala sınav başvuru ekranını açılmadı. Konuyla ilgili herhangi bir açıklamada yapmayan Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü alan belirsizliğinden sonra ilan edilen başvuru tarihi başlamasına rağmen, başvuru ekranını aktif etmeyerek tepki çekmeye devam ediyor.