Buna göre, Sağlık Bakanlığı bünyesinde çalışan 190 bin işçinin toplu iş sözleşmesinden kaynaklanan ve Ocak ayından geçerli olan geriye dönük ödemelerine başlandı. 

Sağlık Bakanlığı, Tek Düzen Muhasebe Sistemi (TDMS) verileri doğrultusunda yapılan planlamalar sonucunda, teşvik ek ödeme ve Toplu İş Sözleşmesi (TİS) kapsamında oluşan geriye dönük fark ödemelerini İl Sağlık Müdürlüklerine aktardı.

Sağlık Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı tarafından bugün İl Sağlık Müdürlüklerine gönderilen yazıda, “ … Teşvik ek ödeme ve Toplu İş sözleşmesinden (TİS) doğan geriye dönük fark ödemelerinde kullanılmak üzere Tek Düzen Muhasebe Sistemi (TDMS) verileri doğrultusunda planlama yapılarak ödenek gönderilmiştir. Gönderilen ödeneğin amacı doğrultusunda kullanılması hususunda….” gereği bildirildi.

strateji

Sağlık Bakanlığı, geriye dönük fark ödemeleri için sonunda resmi yazıyı tamamladı. Hatta, bazı illerde bu ödemelerin şu an itibariyle hesaplara yatmaya başladığı bildiriliyor. Diğer kurumlar da en geç Salı gününe kadar ödemelerin banka hesaplarına geçmeye başlayacağını duyurdu.