10 Ağustos 2023 tarihinde Bakan Koca'nın yaptığı açıklamayla, sağlık bakanlığına güvenlik görevlisi alımı kesinleşti. Ancak, sağlık alanında güvenlik görevlisi olmak isteyenler için hangi şartların gerektiği ve nasıl başvuru yapılacağı merak konusu.

Şu an itibariyle Sağlık Bakanlığı'nda 657 kadrolu devlet memuru güvenlik görevlisinin sayısı oldukça sınırlıdır. Sağlık Bakanlığı'nda çalışan güvenlik görevlilerinin tamamı sürekli işçi statüsündedir. 

Sürekli işçi olarak çalışan güvenlik görevlileri kura ile atanırken, 657'li kadrolu güvenlik görevlileri KPSS sınavı sonuçlarına göre atanmaktadır.

Sağlık Bakanlığı tarafından daha önce yapılan duyuruya göre, gerekli şartları sağlayan adaylar İŞKUR aracılığıyla başvuru yapabilirler. Bu alımlar için en temel gereklilik, en az lise mezunu olmaktır. Lise, önlisans ve lisans mezunları arasında başvuru yapabilmek için Özel Güvenlik Kimlik Kartı sahibi olma şartı aranır.

Sağlık Bakanlığı, silahlı ve silahsız güvenlik görevlisi alımları gerçekleştirmektedir. Silahsız güvenlikçi alımlarında silahlı güvenlik sertifikası sahibi adaylar başvuruda bulunabilirler. Ancak silahlı güvenlik görevlisi alımlarına yalnızca silahlı güvenlik sertifikasına sahip adaylar başvurabilirler. Engelli ve eski hükümlülerin güvenlik görevlisi alımlarına başvuramadığına dikkat edilmelidir.

Sağlık sektöründe sürekli işçi statüsünde çalışan güvenlik görevlileri, diğer meslektaşlarına ve sürekli işçilere kıyasla daha yüksek bir ücret almaktadır. Gece ve hafta sonu mesailerinden, giyim yardımına, yol yardımından ikramiyeye kadar birçok ödeme göz önüne alındığında, yıllık gelirleri devlet memurlarının iki katına kadar çıkabilmektedir.