Sağlık çalışanlarına yönelik taciz, şiddet ve tehdit olaylarının yanı sıra, yönetici mobbinginin de hastanelerde yaşandığı sürekli dile getirilen konuların başında yer alıyor. Bu kez, bir hemşirenin yaşadığı yönetici mobbingi sosyal medyada büyük yankı uyandırdı.

Sosyal Medyadan Tepki Gösterildi

Sosyal medya platformu X'te hemsireyizbiz_ adlı hesap üzerinden yapılan paylaşımda, İstanbul Feriha Öz Acil Durum Hastanesi'nde bir hemşirenin haksız yere görev yerinin değiştirildiği belirtildi. Açıklamada, "Sağlık Bakanlığı yetkilileri bu duruma ne zaman dur diyecek sabırla bekliyoruz. Hukuki bir sonuç alana kadar bu olayın takipçisi olacağız" denildi.

Hastanede Klima Krizi: Yoğun Bakım ve Ameliyat Servisinde Klima Sorunu Hastanede Klima Krizi: Yoğun Bakım ve Ameliyat Servisinde Klima Sorunu

Personel Servisleri Kaldırılıyor

Aynı hesap, kamudaki tasarruf tedbirleri kapsamında birçok hastanede personel servislerinin kaldırıldığını da paylaştı. Açıklamada, "Ulaşım ücreti verilmiyor, kemer sıkmaya hep bizlerden başlanıyor. Toplu taşımanın kaos olduğu şehirlerde bu durum nasıl çözülecek, mesailer saatinde nasıl başlayacak merak ediyoruz" ifadeleri yer aldı.

Sağlık Çalışanlarının Zor Durumu

İstanbul Feriha Öz Acil Durum Hastanesi'nde yaşanan bu olay, sağlık çalışanlarının karşı karşıya kaldığı zorlukları bir kez daha gözler önüne serdi.

Hemşireler, mobbing ve işyeri tacizi gibi durumlarla başa çıkmak zorunda kalırken, aynı zamanda ekonomik ve ulaşım gibi zorluklarla da mücadele ediyorlar.

Sağlık Bakanlığı'nın bu sorunlara ne kadar süre daha kayıtsız kalacağı merak ediliyor.